Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Evlat edinmeyi düşünün

ABD'de evlat edinilmeyi bekleyen 11 yaşındaki Tannah Butterfield'ın beklediği haberi alınca sevinçten havaya uçma anının videosu sosyal medyada tıklanma rekoru kırdı. Tannah'nın mutluluğu görülmeye değerdi.
Elbette her çiftin kendi kanından çocuğa sahip olmak istemesi en doğal hakkı ama ben yine de hatırlatayım:
Türkiye'de 6 bin çocuk sokakta yaşıyor.
Kimsesiz çocuk sayısı 800 bin civarında.
Her yıl ortalama 500 bebek sokağa bırakılıyor.
2015 rakamlarına göre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda; 14 bin 398 çocuk barınıyor.
Geçtiğimiz yılın en güzel filmlerinden 'Lion'da 'Saroo', annesinin çocuk sahibi olamadığı için kendisini evlat edindiğini düşünerek "Kendi çocuklarını yapabilmeni isterdim" demişti.
Annesi de şu yanıtı vermişti:
"İstesem çocuk sahibi olabilirdim.
Evlat edinmeyi ben tercih ettim. Dünyada zaten yeterince insan var, ben ve eşim sizin gibi acı çeken çocuklara şans olabilmek, fırsat verebilmek istedik." Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de doğum oranları azalıyor, çocuk sahibi olmayı engelleyen sağlık sorunları yükselişe geçti. Türkiye'de birçok aile, çocuk sahibi olmak için tedavi görüyor, tüp bebek merkezlerine büyük paralar akıtıyor ve bazen sonuç elde edemiyorlar. Çocuğu olmayan çiftler evlat edinmeyi düşünmeli.
Çocuk sahibi olan hali vakti yerinde aileler de evlat edinmeli, olmadı koruyucu aile olmalılar.Bir çocuğa kendi çocuğunuzmuş gibi bağlanabilmek için biyolojik bağlarınızın olması gerekmiyor.
Tannah gibi bir yetimin size sarılması yeter.
Kimsesiz bir çocuğu evlat edinmekten daha büyük sevap, daha büyük bir mutluluk ne olabilir ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA