Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Feride’ yıllara meydan okurken

Bazı roller oyuncuya yapışır, hep oynadıkları o karakterle anılırlar. Tıpkı 30 yıl önce Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı ölümsüz eserinden uyarlanan 'Çalıkuşu'nda 'Feride' karakterini canlandıran Aydan Şener gibi. Şener, Posta gazetesine röportaj vermiş ve söz dönüp dolaşıp yine 'Çalıkuşu'na gelmiş. Ünlü oyuncu, 2013 yılında tekrar çekilen 'Çalıkuşu'nu topa tutmuş, 'Feride' karakterine hayat veren Fahriye Evcen'e göndermede bulunmuş: "Fahriye'de kendimi göremedim. O dizinin sadece adı 'Çalıkuşu'ydu. Biz romanı oynadık. Diziyi uzatmak için romandan kopmadık. Klasik eserleri uzatmak, konuyu sürdürmek saçma!"
Şener haklı; ne Fahriye 'Feride' olabildi, ne de dizi romandaki 'Çalıkuşu'. Belki de çocukluğumuzda hafızamıza kazınan 'Çalıkuşu'nu aradık hep, ne güzel diziydi, ne çok etkisinde kalmıştık. Şener ile ilgili hep şu geyik yapılır: 'Hiç yaşlanmıyor. Ben daha çocuktum Aydan Şener vardı.'
Aslında Şener'in yaşı 54, onun için bu geyiği yapmak için erken daha. Eskide takılmanın, hâlâ 'Çalıkuşu'nu tartışmanın kimseye faydası yok. Normal şartlarda dünyada Şener gibi yıldız isimler, uzun süre dizi ve sinema sektöründe çalışmaya devam ediyorlar. Bizde ise 'eski oyuncu' diye saçma bir söylem var. Aydan Şener gibi birçok oyuncu, 'eski oyuncu' damgası yiyip sektörden uzaklaştırılıyor. Oysa Şener şu sıralar Haldun Dormen'in sahneye koyduğu 'Sevgilime Göz Kulak Ol' oyununda canlandırdığı 'Amelie' karakteriyle çok konuşuluyor. Şener gibi usta oyuncuların kıymeti bilinmeli, dizi ve sinema sektöründe onları görebilmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA