Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Garantili ikinci el araç satışı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el otomobil alım satımına yetki belgesi ve garanti getirme zorunluluğuna dair açıklamalarda bulundu.
Habertürk TV'ye konuşan Tüfenkci, şunları söyledi:
"Garanti verme şartı getireceğiz. Özellikle motor, şanzıman, elektrik aksamlarında; araçlara temiz denildiğinde, üç ay ya da 5 bin kilometre bazında garanti vermeleri gerekecek." Türkiye'de ikinci el araba pazarı çok büyük; yılda 3 milyona yakın ikinci el araç alım-satımı yapılıyor. Ama arabanın gerçek kilometresini, hasarlı olup olmadığını, parça değişikliği yapılıp yapılmadığını net bir şekilde öğrenemiyorsunuz.
Araç alırken yanınızda uzman birini götürseniz bile mağduriyet yaşama ihtimaliniz var. Çünkü kusurlu araç satanlar, yasal boşluklardan faydalanıyor.
Bundan sonra her isteyen ikinci el alım-satım işi yapamayacak, yetki belgesi almak zorunlu olacak. Ve en önemlisi aracını satan garanti verecek.
Umarım bu uygulama hemen hayata geçer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA