Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Belçika’daki yol magandaları

Geçtiğimiz yıl Belçika'da arkadaşlarının düğünü için arabalarıyla konvoy yapan 18 Türk, Avrupa'nın en işlek otobanı E17'de trafiği kilitledikleri, emniyet şeridini kapattıkları, yolda durarak dans ettikleri ve araçlarıyla yolda daireler çizdikleri iddiasıyla davalık olmuştu.
Dendermonde'da 24 Mayıs'ta görülen davada savcılık; davalıların beş yıl trafikten men edilmesini, trafiği kapatan altı araca el konulmasını ve kişi başı 2 bin Euro ceza verilmesini talep etti. Mahkemede bir davalının, "Bu bizde bir düğün geleneğidir" sözlerine karşı Yargıç Peter D'Hondt, şu yanıtı verdi: "Bunu evinizde yapabilirsiniz. Yolu tıkarken hastaneye yetişmeye çalışan birinin vaktini çalmış olabileceğinizi düşündünüz mü? E17, sizin dans edebileceğiniz bir yer değil... Davranışınız agresifliğe ve sonucunda ırkçılığın artmasına yol açıyor." Yargıcın ağzına sağlık...
Damadın arkadaşı A.D. ise "Türk her yerde Türk'tür, sıkıntı yok. Cezadan korkacak değiliz.
Pişman değilim, bir daha düğün olsa, bayrakları asar yine drift yaparız, yine oynarız" demiş.
Yok böyle bir pişkinlik!
Var kardeşim, hem de büyük sıkıntı var! Türk her yerde Türk'tür ama sizin gibi maganda değildir. Sizin maganda tavırlarınız yüzünden, yabancıların Türkler'e bakışı değişiyor. Bir de bayrağımızı bu magandalığa alet ediyorsunuz!
Düğün konvoylarının yol kapatması Türkiye'de türedi. Bunun gibi birçok haber okuduk, dava açıldı ama hiçbir vakada savcılar, Belçika'daki cezaları talep etmedi. Demek ki yasalarda eksiklikler var.
Devam eden davalar var ama genelde yol kapatanlar 108 lira ceza ödeyip kurtuluyor.
Bizde de yol kapatan magandalar için Belçika'daki gibi cezalar istense, bu yol magandaları azalarak biter.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA