Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bilgisayar kullanmayan Japon

Japonya'nın yeni Devlet Siber Güvenlik Ofisi Başkanı Yoshitaka Sakurada'ya nükleer santrallerde kullanılan USB belleklerle ilgili bazı temel soruları yöneltildi.
Sakurada'nın "Detayları pek bilmiyorum. Sorunuzu gerekirse bir uzmanın yanıtlamasını sağlayalım" yanıtı kimseyi tatmin etmedi.
Daha da ilginci; 68 yaşındaki Sakurada, bilgisayar kullanmak gerektiğinde çalışanlarından birini çağırdığını belirtiyor ve "Ben bilgisayar kullanmam" diyor.
Sakurada, Japonya'da çok tartışılan bir isim. Japonya gibi teknolojide lider bir ülkenin siber güvenlik için en azından bilgisayarı açıp kapayacak birisini bulması gerekmez mi?
Sakurada, çok güvenilen ve insanları iyi yöneten biri olduğu için tercih edilmiş olabilir diyeceğim ama koskoca Japonya'da insanları iyi yöneten ama aynı zamanda bilgisayar kullanmasını bilen başka biri yok mu? Belki de Sakurada'yı farklı kılan, hiç bilgisayar kullanmaması.
Bu durum onu Japonya'nın en güvenilir, en şaibesiz insanı yapıyor olabilir.
Siber güvenlik için de hayatında hiç açığı olmayan, bilgisayarda bile kendi hakkında iz bırakmamış biri en iyi seçenek olabilir.
Şöyle düşünün; bugünün çocuklarından bazıları gelecekte dünyayı yönetecek liderler olacaklar. Bu liderlerin daha çocukken Google'da neyi araştırdıkları, hangi alanlara ilgi duydukları, Twitter ve Instagram'da neleri paylaştıkları, nasıl cinsel tercihleri olduğu vs., bir siyasi liderin kişiliğini oluşturan bütün bilgiler bazı istihbarat teşkilatlarının ellinde olacak. Meseleye bu açıdan baktığınızda Sakurada'nın hiç bilgisayar kullanmamış olması nadir bulunan bir özellik olmuyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA