Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sigara içen öğretmene iş yok

Sigara tiryakisi öğretmenler hemen telaşlanmayın; bu uygulama henüz bize gelmedi ama gelecekte ne olur bilinmez!
Efendim, Japonya'daki Nagasaki Üniversitesi'nin sözcüsü Yusuke Takakura, sigara içen öğretim görevlilerine iş vermeyeceklerini duyurdu.
"Sigara içenlerin eğitim sektörü için uygun olmadığı sonucuna vardık..." diyen Takakura, başvuruları sırasında, işe kabul edilmeleri halinde bu alışkanlarını terk edeceklerini söyleyen adayların, hâlâ bir şansı olduğunu belirtti. Yönetim, kampüs sınırları içinde sigara içmeyi de yasaklıyor.
Türkiye'de böyle bir yasak uygulansa ne olur acaba?
Ülkemizde yaklaşık 15 milyon insan tütün ürünü kullanıyor.
TÜİK'in 2016 verilerine göre, Türkiye'de 15 yaş üzeri nüfusun yüzde 26,5'i her gün tütün ürünü kullanıyor.
Sigara kullanımında az da olsa bir düşüş var ama dünya geneline göre tütün ürünlerini çok tüketen bir ülkeyiz. Türkiye'deki erkeklerin yüzde 31'i tütün kaynaklı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitiriyor.
Bu, Kuzey Kore'nin ardından dünyada en yüksek ikinci oran.
Sadece bu rakamlardan bile bir genelleme yaparsak, ülkemizde sigara içen öğretmenlerin sayısı da fazla.
Öğretmenler, küçüklerin aile bireylerinden sonra rol model aldıkları en önemli grup. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, öğretmenlere yönelik sigara bırakma kampanyaları düzenlemesinde fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA