Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Blok tatiller yılbaşında açıklansın

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Kurban Bayramı tatilinin, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi dokuz gün olarak açıklanmasını beklediklerini söyledi. Ayık ayrıca, vatandaşın uygun fiyatlara tatil yapabilmesi ve planlaması açısından blok tatillerin yılbaşında açıklanması gerektiğini belirtti. "Otelciler de fazla oluyor, hep onlara göre mi tatiller ayarlanacak?" dediğinizi duyar gibiyim.
Öte yandan uzun bir süreden beri dini bayramlar hafta sonlarıyla birleştiriliyor.
Resmi bir açıklama yapılmadığı zamanlarda bile insanlar bayram tatilini uzatma psikolojisine giriyor.

AZ TATİL YAPIYORUZ
Dini bayramlar blok tatile dönüşünce bazıları "Çok tatil yapıyoruz" diyor. Sanılanın aksine Türkiye'de çok tatil yapılmıyor. Altı yıl önce yayınlanan Türkiye'de Tatil ve Çalışma İstatistikleri adlı rapora göre; Türkiye, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı'na (OECD) üye 34 ülke arasında yılda ortalama 25 gün ile en az tatili olan üçüncü ülke durumundaydı. Bu oran son yıllarda dini bayramların uzatılmasıyla yükseldi. Ayrıca 2017 yılında yayınlanan OECD verilerine göre; Türkiye, mesainin en uzun olduğu ülkeler sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Özetle, dini bayramların blok tatil yapılmasından kimse şikayetçi olmasın!
Blok tatillerin yılbaşında açıklanmasının istenmesi de bence mantıklı.
Turizm sektörü de, vatandaş da ne zaman ve ne kadar blok tatil yapılacağını önceden bilsin, ona göre hareket etsin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA