Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

MET Gala’da balık akını

New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'nin kostüm bölümünün düzenlediği sergi açılışı, her yıl büyük bir kırmızı halı gösterisine dönüşüyor.
Rihanna'nın ünlü omlet kıyafeti, Beyonce, Jennifer Lopez ve Kim Kardashian'ın neredeyse çırılçıplak oldukları şeffaf işlemeli gece elbiseleri; geçtiğimiz yılki kırmızı halı şovunun bir parçası olmuştu. Bu yıl, 19'uncu yüzyılda dikiş makinesinin icadı ile değişen terzilik mesleği ve seri üretime geçen giyim endüstrisinin teknolojik olarak geldiği son noktayı inceleyen serginin açılışı, yine unutulmaz kıyafetlere sahne oldu.

İSTAVRİT GİBİ OLMUŞLAR
Bu sene için en merak ettiğim soru; galaya katılanların kendilerini istavrit akınının içine düşmüş gibi hissedip hissetmedikleri. Rousteing'in yetenekli bir tasarımcı ve iyi bir promoter olarak mesleğinin hakkını sonuna kadar verdiğini daha önce söylemiştim.
Sanatçı olan moda tasarımcılarının, duygularını, düşüncelerini ve stillerini devam ettirdikleri koleksiyonlarının benzer öğeler taşıması şaşırtıcı değil. Fakat Kendall Jenner dışında, tüm Kardashian'lardan Jordan Dunn'a, oradan da Cindy Crawford'a kadar birçok ünlü simanın, vücutlarını heykele dönüştüren sımsıkı korselerin üstüne giydikleri gümüş rengi taş, pul ve parıltı zırhları ile galaya koşması, bende istavrit, hadi bilemedin palamut akınına uğramış bir kırmızı halı etkisi yarattı. Öte yandan tarz olmak isterken işi daha da batıran Selena Gomez, Madonna, Michelle Williams'a karşılık; Alexander Mcqueen kıyafeti ile Nicole Kidman, Tom Ford kıyafeti ile Lara Stone, Dolce Gabbana kıyafeti ile Kate Bosworth galanın gururuydu.
Nicolas Ghesquiere'li Louis Vuitton; antik Romalı gladytörler ile 21'inci yüzyıl kadınını birleştirdiği koleksiyonuyla, giyim teknolojisindeki gelişime atıfta bulunan serginin ruhunu en iyi taşıyan modaeviydi. Bu nedenle Taylor Swift ve Alicia Vikander'in bu yılın en doğru seçimlerini yaptıklarını söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA