Mersin'in
Silifke ilçesinde nar üreticileri, çatladığı için satılamayan narları değerlendiriyor. Çatlak narlar, birçok işlemden geçirilerek nar ekşisine dönüştürülerek satışa sunuluyor. Yapımı oldukça zahmetli olan 15 kilo nardan çıkartılan 1 kilo nar ekşisi kilosu 20-25 liradan satılıyor. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkan Vekili Mustafa Göktaş, nar ekşisi yapımını şöyle anlattı: "Narlar ortadan kesilir. Yaş kesilmiş ağaç sopalarla kabuk kısmına vurularak taneleri kabuktan ayrılır. Taneler temiz bir şeker çuvalının içine konularak, sert ve temiz bir zemin üzerinde, kuvvetlice çiğnenerek suyu sıkılır. Nar suyu büyük bir kaba konarak 3 saat kaynatılır. Kaynatılma sırasında, üzerinde oluşan köpük bir süzek yardımıyla alınır. Yeterli kıvama gelince ateşten indirilir ve soğutulup şişelenir"