Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte uyuşturucu madde ticareti yapan ve 'torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

2 AYLIK TAKİBİN ARDINDAN DÜĞMEYE BASILDI
Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından ekipler harekete geçti. Operasyona 73 personel ve 22 ekibin yanı sıra 2 dron, narkotik arama köpeği ALİS ile Havacılık Daire Başkanlığı'na ait AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı (İHA) katıldı. Eş zamanlı baskınlarda V.G. (34), K.A. (34), B.Y. (44) ve Ö.H. (37) yakalanarak gözaltına alındı.

4 UYUŞTURUCU TACİRİ TUTUKLANDI
Şüphelilerin belirlenen adreslerinde narkotik köpeği ALİS ile yapılan aramalarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tamamı, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 4 şüpheli cezaevine gönderilirken, operasyonun uyuşturucu ile mücadele kapsamında sürdürülen çalışmaların bir parçası olduğu bildirildi.
