Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 1 yıl süren çalışmasında, sahte engelli raporu düzenleyen 2 organize suç örgütü tespit edildi. Soruşturmada, örgüt üyelerinin "joker hasta" yöntemiyle gerçek kişilere ait kan ve idrar örneklerini kullanarak sahte rapor hazırladıkları ve rapor başına 150 bin lira aldıkları belirlendi.

Çalışmalarda, şüpheliler arasında bulunan 2 doktor ve 3 tıbbi sekreterin rüşvet aldığı, 1 öğretmenin ise sahte raporla atamasının yapıldığı tespit edildi. Sahte raporlarla ÖTV'siz araç alımı, haksız emeklilik işlemleri ve engelli aylığı bağlatıldığı, bu yöntemle kamunun yaklaşık 100 milyon lira zarara uğratıldığı değerlendirildi.
Soruşturma kapsamında daha önce örgüt liderlerinin tutuklanmasının ardından Kırklareli, Diyarbakır ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 21 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından 'Nitelikli dolandırıcılık', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Rüşvet' ve 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 18 şüpheliden 13'ü tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.