Her gün bir porsiyon yiyeceğiniz bir besin sayesinde beyin sağlığını destekleyebilir ve Alzheimer gibi nörolojik hastalıkların önüne geçebilirsiniz.
ALZHEIMER RİSKİNİ AZALTIYOR
Konu ile ilgili yapılan bir araştırmada araştırmacı ekip, ortalamaları 50 yaş olan yetişkinleri yaklaşık yedi yıl boyunca gözlemlediler.
Yedi yıl boyunca bunama risklerini gözlemleyebilmek için 'fındık' tüketim alışkanlıkları ile ilgili bir anket dolduruldu.
KÖTÜ BESLENME RİSKİ ARTIRIYOR
Konu ile ilgili uzun zamandır yapılan araştırmalara göre, kötü beslenme alışkanlıkları bunama riskini artırdığı gözlemlendi.
Uzmanlar kuru yemişler arasında yalnızca fındık tüketimi değil aynı zamanda ceviz tüketiminin de beyin gelişimi için oldukça önemli olduğunu ifade ettiler.
İçerisinde bulunan antioksidanlar ise beyin hücrelerini serbest radikallerin yol açtığı oksidatif strese karşı korunmasında yardımcı olur.
İçerisindeki kafein ise, enerji ve uyanıklık seviyesini artırarak zihinsel performansı yükselmekte etkilidir.
Özellikle K vitamini içeren yeşil yapraklı sebzeler, sinir hücrelerinin arasındaki iletişimi sağlar ve beyin hücrelerini korur.
KABAK ÇEKİRDEĞİ
Magnezyum açısından oldukça zengin olan kabak çekirdeği, sinir hücrelerinin iletiminde oldukça önemlidir.