Sağlığınız açısından mutlaka tüketmeniz gereken besinleri biliyor musunuz? Hepsi içerdiği vitaminler bakımından, tüm ağrılarınıza şifa olacak ve vücudunuza fazlasıyla katkı sağlayacak.
Ayrıca vücudunuzdaki bir bölgede oluşan ağrıyı geçirmek için tonlarca yöntemler deneriz. Özellikle de çoğu zaman ilaçlara sarılırız.
FINDIK VE FISTIK
Haftada 5 kez tüketmek kalp krizi ve kalp hastalığı riskini yüzde 30-50 arasında azaltır.
Her gün 25 gram yediğinizde sağlığınıza sağlık katacaksınız.
BROKOLİ
Kanser risklerini azaltmak için son derece etkili bir sebzedir. Yüksek vitamin ve mineral kaynağı olan brokoli, vücudu toksinlarden arındırmaya da yardımcı olur.
Zerdeçalın ana etken maddesi kurkumindir. Bazı anti-inflamatuar ilaçlarla eşleşir, ancak yan etkileri olmadan bunu, hücrelerin çekirdeğine hareket eden ve iltihaplanma ile ilgili genleri aktive eden molekülü bloke ederek yapar.
ZENCEFİL
Geleneksel tıbbın doğal ilacı olan bu besin; mide bulantısı önleyici, mide yatıştırıcı özellikleriyle bilinir.
Ancak zencefil, artrit kaynaklı ağrıyan eklemler ve adet krampları da dahil olmak üzere ağrıyla da savaşır.
YABAN MERSİNİ
İltihapla savaşabilecek ve ağrıyı azaltabilecek çok sayıda bitkisel besin içerir.
Çilek ve portakal da dahil olmak üzere antioksidan ve polifenol içeren diğer meyveler de benzer bir yatıştırıcı etkiye sahip olabilir.
KABAK ÇEKİRDEĞİ
Bu çekirdek migren sayısını azaltabilecek bir mineral olan müthiş bir magnezyum kaynağıdır.