Kuru erik, kilo vermenize, sindirimi iyileştirmenize, kemiklerinizi ve kanınızı sağlıklı tutmanıza olacak bir sihir yapabilir. Bu kurutulmuş meyve, vücudunuzun can attığı sağlıklı besinlerle doludur. Üstelik tüm faydalarından yararlanmak için günde sadece 6 kuru erik yemeniz yeterlidir, böylece her yere götürebileceğiniz mükemmel bir atıştırmalık olurlar.
Vücudun birçok işlevini desteklerler.
100 gram kuru erik 732 mg potasyum içerir. Bu makromineral vücudumuz için çok önemlidir, çünkü vücudumuzun düzgün çalışmasına ve birçok hastalığı önlemesine yardımcı olur. Kişinin felç geçirme riskini azaltır, kemikleri sağlıklı tutar, sağlıklı kas büyümesine yardımcı olur ve hatta uygun sinir işlevselliğini teşvik edebilir.
Günlük yaklaşık 4.700 mg potasyum tüketilmesi önerilir. Bunun için kuru erikleri yeşil yapraklı sebzeler, muz veya elma gibi diğer yiyeceklerle birleştirebilirsiniz.
Kansızlık sorununu ortadan kaldırır
Vücudunuzda yeterince demir bulunmaması, ciddi komplikasyonlara yol açabilecek kansızlığa neden olabilir. Bunlar arasında şiddetli yorgunluk, kalp veya akciğer sorunları ve hamilelikle ilgili sorunlar vardır. Kuru erik, bu tür sorunları önlemeye yardımcı olmak için onları en iyi ürünlerden biri yapan harika bir demir kaynağıdır.
Sindirimi iyileştirebilirler.
Kuru erik, sağlıklı sindirimi destekleyen önemli bir unsur olan lifle doludur. Örneğin, bir fincan çekirdeksiz kuru erik 12 gram çözünür lif içerir. Bunun üzerine, bağırsak hareketlerini uyarmaya yardımcı olan doğal bir müshil olan sorbitol içerirler. Günde en fazla 6 kuru erik yemeniz önerilir.
Mesanenizi kontrol etmeye yardımcı olurlar.
Kabızsanız, mesanenize fazladan baskı uyguladığı için mesanenizi etkileyebilir ve daha sık idrara çıkmanıza neden olabilir. Kabızlığınıza daha etkili bir şekilde yardımcı olmak için kendinize özel bir karışım yapabilirsiniz. 1 su bardağı elma sosu, 1 su bardağı yulaf kepeği veya işlenmemiş buğday kepeği ve 3/4 su bardağı kuru erik suyunu birleştirin. 1-2 yemek kaşığı ürün yaklaşık 240 ml su ile karıştırılarak akşam içilir.