İltihaplanma, modern yaşamın getirdiği yaygın sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, doğanın sunduğu bazı doğal çözümlerle bu sorunu kökünden çözmek mümkün olabilir. Özellikle, bazı besinler ve bitkiler, iltihaplanma ile savaşmada etkili rol oynar. İşte, gece yatmadan önce bir avuç tüketerek iltihapla mücadelede size yardımcı olabilecek o doğal besin…
Kurutulmuş dutlar, faydası saymakla bitmeyen bir süper besindir. Kurutulmuş dutlar, eklenmiş şeker içermeyen doğal olarak tatlı bir tada sahiptir. Bir meyve için alışılmadık derecede yüksek protein ve demir seviyeleri sağlarlar ve ayrıca zengin bir C vitamini, lif, kalsiyum ve antioksidan kaynağıdırlar.
Dutlar, kurutulmuş goji meyveleri ve incirlere benzer bir tada sahip hafif tatlı bir tada sahiptir. Bu meyveler kurutulduğunda hafif çıtır bir dokuya sahiptirler.
ANTİOKSİDAN BAKIMINDAN ZENGİN
Kurutulmuş dutlar, anti-inflamatuar özellikleriyle bilinen bir antioksidan grubu olan antosiyaninlerin mükemmel bir kaynağıdır. Ayrıca kan dolaşımını iyileştirmek için de kullanılır.
YÜKSEK LİF KAYNAĞI
Tek bir dut porsiyonu önerilen lif alımınızın neredeyse %20'sini içerir. Çoğu insan günlük olarak önerilen miktardan çok daha azını tüketir, bu nedenle kurutulmuş dut atıştırmak diyetinizin lif içeriğini artırmanın harika bir yoludur.
Çözünür lif kan şekerini kontrol etmeye ve zararlı kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olurken, çözünmez lif sağlıklı bir sindirim sistemi için olmazsa olmazdır.
ZENGİN BESİN DEĞERLERİNE SAHİP
Bir meyve için dutlar alışılmadık derecede yüksek bir protein kaynağıdır.
Porsiyon başına 4 gram protein içerirler, bu da onları harika bir antrenman sonrası atıştırmalık yapar.
Kurutulmuş dutlar ayrıca günlük demir değerinin %30'unu ve günlük kalsiyum değerinin %10'unu içerir.