Bazı besinler ayrı ayrı olduğu gibi bir araya geldiklerinde de çok büyük faydalar sunar. Kuzey Afrika mutfağından dünyaya yayılan bir sos, özellikle birbirinden farklı şifa detayıyla adeta vücudunuzu yeniliyor. İşte az bilinen o karışım..
Harissa sosu, Kuzey Afrika mutfağında yaygın olarak kullanılan bir baharat sosudur. Acı biber, sarımsak, kimyon, kişniş, rezene ve diğer baharatların karışımından yapılır. Harissa sosu, et, balık, sebze ve makarna gibi çeşitli yemeklere lezzet katmak için kullanılabilir.
Şili biberi, onlara ısısını veren doğal kimyasal olan kapsaisin içerir. İyi tadının yanı sıra kapsaisin kalp sağlığını iyileştirir, kan basıncını düşürür, sindirime yardımcı olur, metabolizmayı hızlandırır ve bağışıklığı geliştirir.
Geleneksel harrisada yer alan kişniş, kimyon gibi karmaşık bir lezzet profili sağlar, ancak çok daha fazlasını sağlar. Bu baharat ailesinin iltihabı azalttığı ve sindirime yardımcı olduğu bilinmektedir. Tıbbi nitelikleri nedeniyle büyük saygı görüyorlar.
VİTAMİN VE MİNERALLER YÖNÜNDEN ZENGİN
Harissa baharat karışımı aynı zamanda yüksek miktarda vitamin ve mineral içermesi açısından da harikadır.
E, C, B6, K vitaminlerinin yanı sıra bakır, demir, manganez gibi minerallerden oluşması, harissa baharat karışımı, yiyecek ve yemeklerinize lezzet verirken aynı zamanda eşsiz bir besleyici yön kazandırmayı sağlar.