Nikotin, başta ciğerler olmak için tüm organlar için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Başta kanser olmak üzere birçok ölümcül hastalığın da temelinde yatan nikotin vücuda girdikten sonra uzun bir süre etkisini sürdürmeye ve organları zehirlemeye devam eder. Ancak tüketeceğiniz belirli besinler nikotinin zararlı etkilerini kısa sürede vücudunuzdan silebilir.
SU
Nikotin vücudun susuz kalmasına neden olur. Bu nedenle vücudunuza ihtiyacı olan sıvıyı geri kazandırmak için su için.
Ancak şeker oranı yüksek olan tatlı sebzeler tam tersi bir etki yaratacağından fazla tüketilmeleri önerilmez..
ÇAM İĞNESİ ÇAYI
Bu çay geleneksel olarak ağzı ve boğazı dezenfekte etmek için kullanılmaktadır. Buna ek olarak akciğer sağlığını iyileştirmek için de tüketilebilir.
PORTAKAL
Vücudunuzda nikotinin azalttığı C vitamininin yerini alacak yüksek düzeyde C vitamini içeren portakal sık sık tüketilmelidir. Portakal yemek, nikotini daha hızlı temizlemek için metabolizmanızı hızlandırır ve stresi azaltır.
Nikotin ayrıca cildinize zarar verir ve havuç suyu cilde iyi gelen vitaminler bakımından da oldukça yüksektir.
BROKOLİ
Brokoli yüksek oranda B5 ve C vitaminleri içerir. Brokoli yiyerek C vitamini takviyesi yapabilir ve metabolizmanızı yüksek tutabilirsiniz.
Pancar ve pancar yeşillikleri, akciğer fonksiyonuna fayda sağladığı gösterilen nitrat bakımından zengindir. Nitratlar kan damarlarını gevşetmeye, kan basıncını düşürmeye ve oksijen alımını optimize etmeye yardımcı olur.
Pancar takviyelerinin, akciğerlerde yüksek tansiyona neden olan bir hastalık olan KOAH ve pulmoner hipertansiyon dahil olmak üzere akciğer rahatsızlıkları olan kişilerde fiziksel performansı ve akciğer fonksiyonunu iyileştirdiği gösterilmiştir.
Ek olarak pancar yeşillikleri, tümü akciğer sağlığı için gerekli olan magnezyum, potasyum, C vitamini ve karotenoid antioksidanlarla doludur.
ELMA
Araştırmalar, düzenli olarak elma yemenin akciğer fonksiyonunu geliştirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.
Haftada beş veya daha fazla elma tüketmek, daha fazla akciğer fonksiyonu ve daha az KOAH gelişme riski ile ilişkilidir.
Elma alımı ayrıca daha düşük astım ve akciğer kanseri riski ile ilişkilendirilmiştir. Bunun nedeni, elmalardaki flavonoidler ve C vitamini dahil olmak üzere yüksek antioksidan konsantrasyonu olabilir.