Dünyadaki binlerce yemeğin sıralandığı ve en iyilerin seçildiği Taste Atlas, dünyanın farklı bölgelerinden lezzetleri bir araya getiriyor. Yapılan son listelerden biri ise Türkiye'nin lezzet çeşitliliğindeki başarısını bir kez daha ortaya koydu. En iyi dana eti yemeklerinin seçildiği bu listede Türkiye'nin sevilen lezzetlerinden biri, binlerce yemeğin arasından öne çıkarak ilk sıraya oturdu. İşte o lezzet…
İspanya, İtalya ve Portekiz gibi ülkeleri geride bırakan Türkiye, özellikle et yemekleri konusunda ustalığını bir kez daha ispatladı.
En yüksek puanı olan bu lezzet, adeta tüm dünyanın tatmak için peşine düştüğü tariflerin başında geliyor.
Listenin ilk sırasında yerini alan Çökertme kebabı, tüm dünyanın en çok sevdiği dana eti yemeklerinin zirvesine oturdu.
Bodrum bölgesinden gelen geleneksel bir Türk kebap çeşidi olan bu yemek, ince kızarmış patatesler, domates sosu ve yoğurtla servis edilen marine edilmiş dana etinden oluşur.
Et kızartılır, sonra kızarmış patateslerin ve yoğurt sosunun üzerine yerleştirilir. Domates sosu etin üzerine yerleştirilir ve kekik dallarıyla veya birkaç sotelenmiş biber ve domatesle süslenir.
5 üzerinden 4.6 puanla listenin ilk sırasına oturan çökertme kebabı, adını Bodrum'un Çökertme köyünden alan bu yemek, Türk mutfağının zenginliğini ve yerel lezzetlerini yansıtır
Çökertme kebabı, yerel bir lezzet olarak Türk mutfağının çeşitliliğini ve kültürel derinliğini gösteren bir örnektir.
Hem lezzetli hem de kültürel anlamda zengin olan bu yemek, Türkiye'nin mutfak geleneğinin bir parçasıdır.
HAZIRLIK