Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Roza Galeri Roza Yaşam Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

Dünyadaki binlerce yemeğin sıralandığı ve en iyilerin seçildiği Taste Atlas, dünyanın farklı bölgelerinden lezzetleri bir araya getiriyor. Yapılan son listelerden biri ise Türkiye'nin lezzet çeşitliliğindeki başarısını bir kez daha ortaya koydu. En iyi dana eti yemeklerinin seçildiği bu listede Türkiye'nin sevilen lezzetlerinden biri, binlerce yemeğin arasından öne çıkarak ilk sıraya oturdu. İşte o lezzet…

Giriş Tarihi: 27.08.2024 11:19 Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 11:43
PAYLAŞ
Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

İspanya, İtalya ve Portekiz gibi ülkeleri geride bırakan Türkiye, özellikle et yemekleri konusunda ustalığını bir kez daha ispatladı.

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

En yüksek puanı olan bu lezzet, adeta tüm dünyanın tatmak için peşine düştüğü tariflerin başında geliyor.

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

Listenin ilk sırasında yerini alan Çökertme kebabı, tüm dünyanın en çok sevdiği dana eti yemeklerinin zirvesine oturdu.

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

Bodrum bölgesinden gelen geleneksel bir Türk kebap çeşidi olan bu yemek, ince kızarmış patatesler, domates sosu ve yoğurtla servis edilen marine edilmiş dana etinden oluşur.

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

Marine genellikle süt, zeytinyağı, kimyon, tuz ve kırmızı biberle yapılırken, yemekle birlikte servis edilen yoğurt sosu sarımsak ve tuzla zenginleştirilir.

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

Et kızartılır, sonra kızarmış patateslerin ve yoğurt sosunun üzerine yerleştirilir. Domates sosu etin üzerine yerleştirilir ve kekik dallarıyla veya birkaç sotelenmiş biber ve domatesle süslenir.

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

5 üzerinden 4.6 puanla listenin ilk sırasına oturan çökertme kebabı, adını Bodrum'un Çökertme köyünden alan bu yemek, Türk mutfağının zenginliğini ve yerel lezzetlerini yansıtır

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

Çökertme kebabı, yerel bir lezzet olarak Türk mutfağının çeşitliliğini ve kültürel derinliğini gösteren bir örnektir.

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

Hem lezzetli hem de kültürel anlamda zengin olan bu yemek, Türkiye'nin mutfak geleneğinin bir parçasıdır.

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ:

  • 500 gram dana biftek
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!

HAZIRLIK

  • Dana bifteği ince uzun şeritler halinde doğrayın.
  • Doğradığınız eti bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, ve pul biber ile marine edin.
  • Buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!
  • Patatesleri soyun ve jülyen (ince şeritler halinde) doğrayın.
  • Kızartma tavasında sıvı yağı ısıtın ve patatesleri altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızaran patatesleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağını çektirin.
  • Marine edilmiş eti bir tavada yüksek ateşte, suyunu salmadan hızlıca pişirin. Etler kızarıp yumuşayana kadar yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
  • Yoğurdu bir kaseye alın ve içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin. İyice karıştırın.
  • Tereyağını bir tavada eritin, içine rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. Birkaç dakika pişirip sosu hazırlayın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.


Asın bayrakları Türkiye yine zirvede! Taste Atlas açıkladı: Dünyanın en iyisi seçilen o Türk lezzeti!
  • Geniş bir servis tabağına kızarttığınız patatesleri yayın.
  • Üzerine pişirdiğiniz eti yerleştirin.
  • Sarımsaklı yoğurdu etin üzerine gezdirin.
  • En son olarak domates sosunu yoğurdun üzerine dökün.
  • Dilerseniz üzerine biraz daha kırmızı pul biber ve taze kekik ekleyerek süsleyebilirsiniz.
  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın