Yıllardır çıtır çıtır fırın patates yapmaya çalışıyor ama bir türlü o restoran kalitesine ulaşamıyor musunuz? Dışı altın sarısı, içi yumuşacık ama lezzetiyle fark yaratan o mükemmel patatesler aslında düşündüğünüzden çok daha kolay!
Sosyal medyada viral olan bir ipucu sayesinde artık herkes evinde "en iyi fırın patates" tarifini yakalayabiliyor. Üstelik sadece birkaç basit adımla! Detaylar sizi şaşırtacak…
Hem pratik hem de enfes bir garnitür olan fırın patatesin dışı çıtır, içi yumuşak olmalı. Peki bu dengeyi nasıl yakalarsınız? Cevap, sosyal medyada paylaşılan etkili bir yöntem: Karbonat ile haşlama tekniği.
Fırın patateslerin dış yüzeyini çıtırlaştırmak için küçük bir mutfak sırrı: karbonat!
Yöntem:
Haşladığınız patatesleri süzdükten sonra aynı tencereye geri koyun ve altını biraz açarak kalan suyunu buharlaştırın. Ardından:
Çıtır patates için fırının önceden ısıtılmış olması büyük fark yaratır.