Patates püresi yemeklerin en sevilen yancılarından biri. Fakat bu lezzeti tam kıvamında hazırlamak her zaman sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor. Neyse ki, ünlü bir şefin paylaştığı basit ama etkili bir ipucu sayesinde, artık hepimiz lokanta kalitesinde püre yapabiliriz. Üstelik ekstra malzeme ya da mutfak ekipmanlarına da ihtiyaç yok. Tek yapmanız gereken basit bir malzeme eklemek!
Amerika'nın önde gelen yemek okullarından Boston merkezli Milk Street Cooking School'un eğitmenlerinden biri olan Rosemary Gill, püreyi bir üst seviyeye taşıyacak püf noktasını sosyal medyada paylaştı.
Sosyal medya hesabından yayınlanan videoda Gill, püre yaparken yapılan en yaygın hatayı açıklıyor: "Patatesleri su yerine süt ile haşlayın."
"SUDA DEĞİL SÜTTE HAŞLAYIN!"
Gill'e göre, patatesler haşlandıkça içlerindeki nişasta suya karışıyor. Ancak bu su döküldüğünde, aslında pürenin kıvamı için çok değerli olan bu doğal bağlayıcı da lavaboya gitmiş oluyor.
BULAŞIK YÜKÜNÜ DE AZALTAN BİR YÖNTEM
Mikser kullanmaya gerek kalmadan, bulaşık yükünüzü hafifletirken aynı zamanda kıvamı da daha iyi kontrol edebilirsiniz.
Sosyal medya kullanıcıları bu basit ama etkili yönteme adeta hayran kaldı. Bir takipçi yorumunda "Bu bir deha işi!" derken, bir diğeri yıllardır bu şekilde püre yaptığını ve herkesin tadına hayran kaldığını belirtti.