Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Roza Galeri Roza Yemek Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: "Haşlarken..."

Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: "Haşlarken..."

Patates püresi yemeklerin en sevilen yancılarından biri. Fakat bu lezzeti tam kıvamında hazırlamak her zaman sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor. Neyse ki, ünlü bir şefin paylaştığı basit ama etkili bir ipucu sayesinde, artık hepimiz lokanta kalitesinde püre yapabiliriz. Üstelik ekstra malzeme ya da mutfak ekipmanlarına da ihtiyaç yok. Tek yapmanız gereken basit bir malzeme eklemek!

Giriş Tarihi: 20.05.2025 12:36 Güncelleme Tarihi: 20.05.2025 12:46
Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: Haşlarken...

Amerika'nın önde gelen yemek okullarından Boston merkezli Milk Street Cooking School'un eğitmenlerinden biri olan Rosemary Gill, püreyi bir üst seviyeye taşıyacak püf noktasını sosyal medyada paylaştı.

Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: Haşlarken...

Sosyal medya hesabından yayınlanan videoda Gill, püre yaparken yapılan en yaygın hatayı açıklıyor: "Patatesleri su yerine süt ile haşlayın."

Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: Haşlarken...

"SUDA DEĞİL SÜTTE HAŞLAYIN!"

Gill'e göre, patatesler haşlandıkça içlerindeki nişasta suya karışıyor. Ancak bu su döküldüğünde, aslında pürenin kıvamı için çok değerli olan bu doğal bağlayıcı da lavaboya gitmiş oluyor.

Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: Haşlarken...

Oysa süt, bu nişastayı tutarak pürenin ipeksi, yumuşak ve yoğun bir kıvam almasını sağlıyor. Ayrıca süt, ağır krema kullanımına da gerek bırakmıyor. Yani bu tarif daha hafif bir alternatif sunuyor.

Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: Haşlarken...

Şef Gill'in bir diğer pratik önerisi ise temizlikten hoşlanmayanlara: patatesleri doğrudan haşladığınız tencerede ezebilirsiniz.

Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: Haşlarken...

BULAŞIK YÜKÜNÜ DE AZALTAN BİR YÖNTEM

Mikser kullanmaya gerek kalmadan, bulaşık yükünüzü hafifletirken aynı zamanda kıvamı da daha iyi kontrol edebilirsiniz.

Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: Haşlarken...

Sosyal medya kullanıcıları bu basit ama etkili yönteme adeta hayran kaldı. Bir takipçi yorumunda "Bu bir deha işi!" derken, bir diğeri yıllardır bu şekilde püre yaptığını ve herkesin tadına hayran kaldığını belirtti.

Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: Haşlarken...

Gill'in bu tavsiyesi sayesinde mutfaklarda devrim yaşanıyor desek abartmış olmayız.

Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: Haşlarken...

OLDUKÇA PRATİK BİR YÖNTEM

Üstelik bu yöntem zorlamıyor. Ekstra malzemeye ya da özel bir teknik bilgiye ihtiyaç yok. Sadece buzdolabınızda bulunan sıradan bir sütle, herkesin konuşacağı bir patates püresi hazırlayabilirsiniz.

Şeflerin sırrı ortaya çıktı! Meğer pürüzsüz patates püresinin formülü buymuş: Haşlarken...

Artık sır sizde. Pürenizi suyla haşlamayı bir kenara bırakın ve sütle hazırlayarak farkı kendiniz görün. Misafirleriniz bu lezzetin sırrını sorduğunda, tek cevabınız olacak: "Sütle haşladım!"

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın