Dört mevsim mutfaklarda pişen ve şifa deposu olan mercimek çorbası, hem pratikliği hem de besleyici özelliğiyle her evin favori lezzetlerinden biridir.
Soğuk kış günlerinde iç ısıtan bir başlangıç olurken, yaz aylarında da hafif ve doyurucu bir seçenek olarak sofralarda yerini alır.
Kolay bulunabilen malzemelerle hazırlanan mercimek çorbası ufak dokunuşlarla da ağızda lezzetli bir tat bırakır.
-Mercimeklerin pişerken köpürmemesi için bol suyla iyice ovarak yıkanması gerekiyor. Ovalamadan yıkandığında mercimek üzerindeki nişasta tam olarak arınamadığı için çorba köpürüyor.
-Doğradığınız soğanları ve sarımsakları tereyağında çevirirken yüksek ateşte pişirmeyin. Yüksek ateş, soğan ve sarımsağın yanmasına arından ise acı bir tad oluşmasına neden oluyor. Bu durum da çorbanın lezzetini en aza indiriyor.
ÇIRPMA TELİ VE UNA DİKKAT!
-Lokanta usulü mercimek çorbasının bir diğer püf noktası ise çırpma teliyle kavrulan un. Çırpma telini vurgulamamızın sebebi, unun hiçbir şekilde topaklanmaması ve çorbanın pürüzsüz bir kıvama ulaşmasıdır.
EN İYİ KIVAMI YAKALAMAK İÇİN…
-Mercimek çorbasının lokanta lezzetini yakalamasında en önemli etkenlerden biri kemik suyudur. Lokantalarda önceden hazırlanan kemik suyu, kavrulan una katıldığında çorbaya yoğunluk katar.
Hazır bulyonlar ise bu doğal tadı ve besin değerlerini veremediği için çorbanın lezzetine ulaşması da pek mümkün olmaz.