Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Roza Galeri Roza Yemek Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Profesyonel şef Frank Proto, tavuk göğsünü her seferinde "mükemmel sulu" ve "lezzetli" yapmanın sırlarını paylaştı. 24 yıllık mutfak tecrübesiyle dikkat çeken Proto, yayınladığı videosuyla milyonlara ulaştı. "Tavuk göğsü kuru ve lif lif olmak zorunda değil" diyen usta şef, doğru tekniklerle her ev aşçısının harikalar yaratabileceğini söylüyor.

AYBİKE ŞAHİN
AYBİKE ŞAHİN
Giriş Tarihi: 09.04.2025 17:12 Güncelleme Tarihi: 09.04.2025 17:14
Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Frank Proto, tavuk göğsü pişirirken baharat kullanımında minimalist bir yaklaşım benimsiyor. "Sadece tuz ve taze çekilmiş karabiber yeterli" diyen Proto, baharatlı karışımların yüksek ısıda pişirilirken yanabileceğine dikkat çekiyor. Baharatlama işlemini yaparken de, tavuk göğsünün her iki tarafının iyice tuzlanması gerektiğini vurguluyor.

Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Pişirme öncesinde tavukların mutlaka kağıt havluyla kurulanması gerektiğini belirten şef, fazla nemin mükemmel kızarmayı engellediğini söylüyor. Ayrıca tavukların tavaya konulmadan hemen önce tekrar kurulamasının da önemli olduğunu, çünkü tuzun yüzeydeki nemi çekeceğini hatırlatıyor.

Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Tava seçimi konusunda ise paslanmaz çelik sote tavaları tercih ettiğini belirten Proto, ince tavaların yemekleri eşit pişirmediğini, kalın tabanlı çelik tavaların ise homojen ısı dağılımı sağladığını ifade ediyor. Döküm tavaları da sevdiğini ancak sos hazırlarken metalik bir tat bırakabildiği için bu tarifte tercih etmediğini söylüyor.

Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Yağ seçiminde ise sade ve rafine bir yaklaşım sergileyen Proto, hayvansal yağlar yerine sebze yağı kullanmayı öneriyor. "Tavaya koyduğunuzda dalgalanma ve hafif duman oluşuyorsa doğru sıcaklıktasınız" diyen şef, tavuğun tavaya kendinizden uzak bir açıyla yerleştirilmesini öneriyor.

Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Tavuk pişerken, tavanın işini yapmasına izin verilmesini ve sık sık hareket ettirilmemesini öneriyor. Pişme durumunu anlamak için ise "dokunma testi"ni kullanıyor. Parmakla bastırarak göğsün yumuşaklığını kontrol eden Proto, tavuk piştikçe daha yaylı ve sert bir his vereceğini söylüyor.

Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Bir diğer önemli uyarısı ise tavayı kalabalıklaştırmamak. Aynı anda çok sayıda tavuk göğsü pişirmenin buharlanma nedeniyle kahverengileşmeyi engelleyeceğini belirtiyor.

Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Pişirme sıcaklığı konusunda ise yaygın inanışın aksine, tavuk göğsünü yaklaşık 74°C yerine yaklaşık 65-68°C arasında almayı tercih ettiğini belirtiyor.

Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Çünkü "taşıma pişirme" olarak bilinen yöntem sayesinde, tavuk ocaktan alındıktan sonra iç sıcaklığı bir miktar daha artıyor.

Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Proto'nun altını çizdiği son ve belki de en kritik adım ise 10 dakika dinlendirme kuralı. Tavuk göğsünün pişirildikten sonra mutlaka dinlenmeye bırakılması gerektiğini vurgulayan şef, bu sürede etin içindeki suların yeniden dağılacağını ve böylece etin daha sulu, yumuşak ve lezzetli olacağını belirtiyor.

Yılların şefi açıkladı: Sulu sulu damat çatlatan tavuk göğsünün sırrı bu 10 dakikalık adımda!

Frank Proto, videonun sonunda izleyicilere şu sözlerle sesleniyor: "Tavuk göğsü lezzetli olabilir. Biraz teknik, biraz bilgi ve sabırla harika sonuçlar elde edebilirsiniz."

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın