Aynı zamanda yiyebileceğiniz en besleyici meyvelerden de biri olan nar, vücudumuzda yüksek oranda bulunan tuz ile birleştiğinde mucizeler yaratıyor.
NARA TUZ DÖKÜP YEMENİN FAYDALARI
Yılın her ayında karşılaşılabilecek hastalıklardan bazıları olan nezle ve grip, genelde boğazda da tahrip edici etkiler yaratır.
Nar ise başlı başına bir antioksidan kaynağı iken tuzla birleştiğinde faydaları kat kat artar.
Doğal bir iltihap sökücü olarak tüketebileceğiniz tuzlu nar, kısa sürede tüm iltihabın atılmasına ve şikayetlerinizin geçmesine yardımcı olacaktır.
Uzmanlar tuzlu nar yerken narı ayıklayıp kaşık kaşık tüketilmesinin ve üzerine tuz konulmasını en etkili yöntem olduğunu söylemektedir.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise günde 5 yemek kaşığından fazla yenmemesi gerekliliğidir.
Tuzlu narın tüketimi, kısa süre içerisinde iltihabın balgam şeklinde atılmasına yardımcı olur.
Sodyum tüketimi ise susamayı da beraberinde getireceğinden sıvı alımına ihtiyaç da artar.
Normalden fazla su tüketeceğiniz için bu tarif, aynı zamanda böbreklerin sağlığını desteklemeye de yardımcı olur.
Tuzlu narın düzenli tüketiminde ise damar tıkanıklığı ve kalp rahatsızlıklarının da önüne geçilmiş olacaktır.
DANIŞMAKTA FAYDA VAR
Her besinde olduğu gibi tuzlu narı tüketmeden önce de özellikle kronik rahatsızlığı olan kişilerin doktora danışması önerilmektedir. Özellikle yüksek tansiyon gibi tuz alımından etkilenen bireyler, anne adayları ve emziren anneler mutlaka önce bir uzman hekime danışmalıdır.
NARIN FAYDALARI
KAN BASINCINI DÜŞÜRÜR
Nar kalp dostu besinler arasında en başta gelmektedir. Bir grup yüksek tansiyon hastası bireyin üzerinde yapılan çalışmada nar tüketiminin kan basıncını düşürdüğü belirlenmiştir. Narın içerisinde bulunan punisik asit ise trigliserit olarak da bilinen kötü yağları azaltarak kan basıncı üzerinde olumlu etki yapar.
KALP SAĞLIĞINI KORUR
Narın hem suyu hem de tohumları oldukça yüksek miktarda potasyum ve polifenal içerir. Bu sayede kalp krizi geçirme riskinizi de oldukça düşürmektedir.
KANSERİ ÖNLER
Yapılan iki farklı çalışma, nar suyu tüketmenin kanserle savaştığını gösteriyor. Bir deneyde nar suyunun kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlattığı ortaya çıktı.Narın içerisinde bulunan antioksidan, antienflamatuar ve anti kanserojen etkiye sahip polifenoller kanser üzerinde oldukça etkilidir.
ANTİOKSİDAN KAYNAĞIDIR
Nar suyu içerisinde bulunan polifenoller ve diğer bileşikler sayesinde yaşlanmayı geciktirici etkiye sahiptir. Oksidasyon, ciltte sarkma ve kırışıklığa neden olurken nar, bunu tam tersine çevirir.
SİNDİRİMİ DÜZENLER
Narın içerisinde bulunan tohumlar, günlük ihtiyacınız olan lif alımının %45'ini size verebilecek güçtedir. Lifler ise bağırsaklardaki hareketliliği düzenleyen önemli bir etkendir. Aynı zamanda sizi uzun saatler tok tutacağından kilo vermenize de destek olur.
EKLEMLERDEKİ İLTİHABI ÖNLER
Nar yemek, vücutta iltihabın oluşmasına neden olan enzimle savaşıp eklemlerde bulunan kıkırdak hasarını azaltır. Bu sayede iltihabın neden olduğu etkileri ve ağrıları da geçirdiği bilinmektedir.
ADETA BİR OKSİJEN DEPOSUDUR
Nar, kanda bulunan oksijenin pompalanmasına destek olur. İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşarak kolesterolü düşürür ve kanın pıhtılaşmasını önler. Bu sayede kanın kolayca akmasını sağlayarak vücudunuza oksijen doldurur.