Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Güncel Haberleri Misafirlerinizi etkilemenin en kolay yolu: Bu menü herkesi mest ediyor!

Misafirlerinizi etkilemenin en kolay yolu: Bu menü herkesi mest ediyor!

Misafir ağırlarken en çok düşündüren şey, sofraya ne koyacağımızdır. Hem şık görünsün hem lezzetiyle akıllarda kalsın hem de yapması sizi yormasın… İşte tam da bu noktada devreye giren bu muhteşem menü, sofranıza adeta bir davet sofrası ışıltısı katıyor. Özenle seçilen bu tarifler her detayıyla misafirlerinizi mest edecek.

İDİL AÇIKALIN
İDİL AÇIKALIN
Giriş Tarihi: 02.12.2025 09:41
PAYLAŞ
ABONE OL
Misafirlerinizi etkilemenin en kolay yolu: Bu menü herkesi mest ediyor!

Başlıktan da anlaşılacağı üzere benim favori davet menümü sizinle paylaşıyorum. Tam bir ziyafet tadında olan bu menüye tüm misafirler hayran kalıyor. Özel günler için düşünebilirsiniz. Sonuç tek kelime ile mükemmel.


SOSLU KUZU PİRZOLA

MALZEMELER
700 gr. kuzu pirzola
SOS İÇİN:
4 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet yeşil sivri biber
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik ve biberiye
1 çay kaşığı karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı tuzot
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı öğütülmemiş karabiber
1 bardak kaynar su
YAPILIŞI: Pirzolaları iyice temizleyip fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine karabiber ve biberiye serpiyoruz ve ardından fırına veriyoruz. Sos için, iki yemek kaşığı zeytinyağında blenderde doğranmış soğan, sarımsak ve yeşil biberleri soteliyoruz. Ardından kabuğu soyularak rendelenmiş domatesleri ekliyoruz, biber salçası ilave ediyoruz. Bu karışıma sırayla baharatları ekliyoruz; tuzot, karabiber, pul biber, tuz, kekik, biberiye, öğütülmemiş karabiber ve istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz. Biraz kaynar su ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Sosu üzerine dökerek servis ediyoruz.


BADEMLİ ÜZÜMLÜ PİLAV

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağından az file badem
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su
Tuz (isteğe göre 1.5 adet et bulyon)
YAPILIŞI: Pirinci üç-dört kez suyla yıkayarak nişastasını akıtıyoruz ve ılık su dolu bir kapta 10-15 dakika bekletiyoruz. Bekletilen pirinçleri son bir kez yıkayarak iyice süzüyoruz. Tencereye tereyağı koyup içine bademler ekleyerek kavuruyoruz. Bademler hafif pembeleşince içine pirinçleri ekliyoruz ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak üzümleri ve bulyonu pirince ekliyoruz. Bir-iki kez karıştırıp kaynar su katarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 10 dakika kadar dinlendirerek servis yapıyoruz.


KAYMAKLI, TAHİNLİ PEYNİR TATLISI

MALZEMELER

1 paket peynir tatlısı
1 litre su
4. 5 su bardağı şeker
Tahin
YAPILIŞI: Öncelikle bir litre suyu ve 4.5 su bardağı şekeri bir tencereye alıyoruz. Orta ateşte şerbetimizi kaynatıp şekerimizi eritiyoruz ve bir paket peynir tatlısını kaynayan şerbetimizin içine atıyoruz. 15 dakika daha kaynatıyoruz, ardından altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Peynir tatlıları şişecektir. Servis yapacağınız zaman bir kevgir yardımı ile tatlıları tabağa alıyoruz. Arasına kaymak ekleyip ve üzerine tahin dökerek servis ediyoruz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın