Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Güncel Haberleri Yıllardır yanlış kullanıyormuşuz! Çelik tavanızı yapışmaz hale getirmenin yolu...

Yıllardır yanlış kullanıyormuşuz! Çelik tavanızı yapışmaz hale getirmenin yolu...

Mutfakta en sık yaşanan sorunlardan biri, tavaya yapışan yemeklerdir. Yiyecekleri pişirirken tavaya yapışması, hem lezzeti bozuyor hem de sonrasında saatler süren temizlik mücadelesine yol açıyor. Paslanmaz çelik tavalar dayanıklılığı ve şıklığıyla öne çıksa da bu nedenle çoğu kişi onları rafa kaldırıp yapışmaz tavaları tercih ediyor. Oysa işin sırrını bildiğinizde paslanmaz çelik tavanız da yapışmaz kadar pratik hale geliyor.

Giriş Tarihi: 21.08.2025 11:33
PAYLAŞ
ABONE OL
Yıllardır yanlış kullanıyormuşuz! Çelik tavanızı yapışmaz hale getirmenin yolu...

İşte basit bir yöntemle çelik tavanızı yapışmaz hale getirmenin yolu…

PASLANMAZ ÇELİK TAVA NEDEN YAPIŞIR?

Paslanmaz çelik tavaların en önemli özelliği yüksek ısıya dayanıklı olmalarıdır. Ancak ısı kontrolü yapılmadığında yiyecekler yüzeye anında yapışır. Bu da çoğu kişiyi, daha kolay görünen yapışmaz alternatiflere yönlendirir. Oysa doğru teknikle paslanmaz çelik tavalarda yemek pişirmek hem sağlıklı hem de çok daha lezzetli olabilir.

ŞEFLERİN SIRRI: SU TESTİ

Profesyonel mutfaklarda yıllardır uygulanan ve artık evlerde de hızla yayılan yöntem, "su testi" olarak biliniyor. Yemek yapmaya başlamadan önce tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Elinizi tavaya yaklaştırdığınızda (değmemesine özen gösterin) sıcaklığın yayıldığını hissederseniz, test için hazırsınız.

TAVAYA BİRKAÇ DAMLA SU DAMLATIN

Su anında buharlaşıyorsa, tava henüz yemek pişirmeye hazır değildir.

Doğru sıcaklığa ulaşıldığında ise su damlacıkları küçük boncuklar şeklinde toplanır ve yüzeyde hareket eder.

İşte bunu gördüğünüz anda yiyeceklerinizin tavaya yapışmadan pişeceğiniz uygun zaman gelmiş demektir.

ARKASINDA YATAN BİLİM: LEİDENFROST ETKİSİ

Bu yöntem aslında Leidenfrost etkisi adı verilen fiziksel durumun göstergesidir. Yeterince ısınmış yüzeyle temas eden su, hemen buharlaşmak yerine ince bir buhar tabakası oluşturur. Bu tabaka sayesinde de su damlacıkları yüzeyde kayar. Aynı etki, yiyeceklerin tavaya yapışmadan pişmesini sağlar.

PÜF NOKTASI: FAZLA ISIYA DİKKAT

Suyun hareketini gördükten sonra ısıyı orta ila düşük bir seviyeye indirin ve yağınızı ekleyin. Eğer yağı yüksek ısıda eklerseniz, duman çıkmasına veya yanma noktasına ulaşarak ciddi sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden yağ eklemeden önce ısıyı mutlaka düşürmek gerekir.

NEDEN ÇELİK TAVA TERCİH ETMELİSİNİZ?

Kimyasal kaplamaları bulunmaz.

Yüksek ısıda mühürleme işlemini de hassas pişirmeyi de yapmanıza olanak sağlar.

Yiyecekler yapışmadığı için temizliği çok daha kolaydır.

Kısacası, birkaç damla suyla yapılan bu basit test sayesinde yıllardır köşede duran paslanmaz çelik tavalarınızı yeniden keşfedebilir, mutfakta şefler kadar profesyonel sonuçlar elde edebilirsiniz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın