Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Göçmen sofralarınızdan mutfaklarınıza konuk oluyor! Lezzetiyle sizi adeta mest edecek...

Göçmen sofralarınızdan mutfaklarınıza konuk oluyor! Lezzetiyle sizi adeta mest edecek...

Hem doyurucu hem de pratik olmasıyla börekler sıklıkla tercih ettiğimiz tariflerden biri. Çeşit çeşit ve nasıl istersek o şekilde yapabileceğimiz bu enfes lezzeti birçok farklı lezzet ile birlikte tüketebiliyoruz.. Bu tarifte sizlere denemeyenlerin pişman olduğu, lezzetiyle mest eden göçmen böreklerinin tarifini veriyoruz. İşte adeta ağzınızı sulandıracak o börek...

İDİL AÇIKALIN
İDİL AÇIKALIN
Giriş Tarihi: 21.07.2025 09:09
PAYLAŞ
ABONE OL
Göçmen sofralarınızdan mutfaklarınıza konuk oluyor! Lezzetiyle sizi adeta mest edecek...

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün göçmen böreklerine yer veriyorum.

BANİÇKA

MALZEMELER
3 adet el yufkası
1 şişe soda ya da maden suyu
2 yemek kaşığı sirke
100 gr tereyağı (eritilecek)
Susam veya çörek otu (üzerine) (isteğe bağlı)
Peynir (içine)

YAPILIŞI: Sodayla sirke karıştırılır. Yufka ikiye bölünür. Yufkanın tamamı sirkeli soda ile ıslatılır ve gösterdiğim şekilde yağlanır, peynir de ilave edilir. Her kata sodalı sirke, tereyağı sürülür. En üzerine yine sirkeli soda ve tereyağ sürülür. Bu börekte sarı gördüğünüz tereyağdır, yumurta değil yani. Yağladığınız tepside 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak ikram edin.İdilika'nın Mutfağı'nda bugün göçmen böreklerine yer veriyorum.


ISPANAKLI SELANİK BÖREĞİ

MALZEMELER
5 adet yufka
1 bağ ıspanak
Yarım bağ maydanoz
1 büyük soğan
5 adet küp şeker
Bir kase beyaz peynir ya da kaşar loru
200 gr eritilmiş tereyağı
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı (üzeri için)

YAPILIŞI: Soğanı yemeklik doğrayıp çok az yağda kavurduktan sonra doğranmış ıspanağı, biraz söndükten sonra da maydanozu ekleyin. Ispanak suyunu çektikten sonra küp şekerleri ilave edin. Şekerler eridikten sonra karıştırıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Hazırlayacağınız tepsiyi kenarları da dahil olmak üzere yağlayın. 1 yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde tepsinize yerleştirin. Erittiğiniz tereyağını bir fırça yardımıyla yerleştirdiğiniz yufkanın her yerine sürün. Tekrar bir yufka alın ve parçalar kopararak sadece alttaki yufkanın üzerini kapatacak kadar parçayı yerleştirip bu katın üzerine de tereyağını sürün. Geri kalan yufka parçalarını da aynı şekilde katlar yaparak ilerleyin ve her kata eritilmiş tereyağını sürün. Ispanaklı harca beyaz peyniri ya da kaşar lorunu ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Ortasına harç koyacağımız yere kadar toplam üç yufka kullandık, geriye iki yufka kalmış olmalıdır. Tam bu kısımda harcın hepsini boşaltıp tek bir katın her yerine yayın. Ve kalan yufkaları tekrar parçalayarak ve her kata tereyağı sürerek devam edin. En son dışarı sarkıttığınız yufkanın kenarlarını içeri doğru katlayın. Üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırının en alt kısmında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın