Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Kusursuz bir mangalın sırrı belli oldu! Tek yapmanız gereken pişirirken üzerine...

Kusursuz bir mangalın sırrı belli oldu! Tek yapmanız gereken pişirirken üzerine...

Sıcak havalar, dışarıda ailecek yapılabilecek etkinliklerin sayısını artırdı. Özellikle haftasonları ailecek pikniğe çıkmayı seven kişilerin sen sevdiği mevsim geldi diyebiliriz. Peki, piknik esnasında yapılan mangalın da dikkat edilmesi gereken püf noktaları olduğunu biliyor musunuz? İşte sizlere İdilka'nın Mutfağı'ndan mangalın A, B, C'si....

İDİL AÇIKALIN
İDİL AÇIKALIN
Giriş Tarihi: 05.07.2025 09:43
PAYLAŞ
ABONE OL
KUSURSUZ BİR MANGALIN SIRRI BELLİ OLDU! TEK YAPMANIZ GEREKEN PİŞİRİRKEN ÜZERİNE...

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün yaz sofralarının vazgeçilmez geleneği mangal konusunu mercek altına alıyorum. Mangalda yapılan etin lezzeti ve bu lezzetin mangalın başındaki kişiye bağlı olduğu tartışılmaz bir gerçek. Herkes mangalın başına geçtiğinde bu işin ehli sayılır fakat o iş tam da öyle değildir. Mesela ben... Senelerdir gastronomik çalışmalar yapıyorum, ancak mangal üzerine bir yazı yazmak için bilgisayar başına oturduğumda bu konu hakkında pek de bir şey bilmediğimi fark ettim. Kabul edelim hanımlar; dolmalar, börekler, en havalı altın günlerine yaraşır kısırlar bizim işimiz, ancak mangal tamamen erkeklerin işi. Ben de bu işin ustası bir arkadaşımdan yardım aldım. Mangal konusu bir günde bitirilebilecek gibi değil. Bu yazıyı mangala giriş gibi kabul edelim. Bugünlük benden bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişizdir. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.



BİFTEK YA DA PİRZOLA TERBİYESİ
MALZEMELER

1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğanın suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, eti en az 5 saat bu sosta bekletiyoruz.



KUSURSUZ BİR MANGAL İÇİN İPUÇLARI
Kalorisi yüksek mangala uygun iyi bir kömür tercih ediyoruz. Kötü kömür birden bire biter, sizi utandırabilir.
Kömür köz halini almadan etlerimizi pişirmeye başlamıyoruz.
Pişirmeye başlamadan önce mutlaka ızgaramızı yarım soğan ya da yarım limon ile temizliyoruz.
Etleri pişirirken içindeki suyu akıtmamak için çatal değil, mutlaka maşa kullanıyoruz.
Etler pişerken ara ara üzerlerini zeytinyağı ile yağlamayı ve sosundan sürmeyi unutmuyoruz.



Pişen etleri 3-5 dakika dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Marine ettiğimiz etleri, buzdolabından çıkardıktan sonra yarım saat oda sıcaklığında bekletiyoruz.
Et seçimi de diğer önemli konulardan biri. Çok yağlı bir et, ateşin yağlanmasına sebep olabilir. Yağsız et ise pişerken kendi yağından faydalanamayacağı için kuru ve lezzetsiz olacaktır.
Soğanı çatalla delip, toz şeker ile birlikte alüminyum folyo ile kaplayıp közlerin arasına bırakırsanız, etleriniz çok lezzetli olacaktır. Aynı şeyi patates için de uygulayabilirsiniz. Patatesi çatalla delip tuzlayıp alüminyum folyo ile sarabilirsiniz.



MANGALDA ÇITIR TAVUK KANATLARI İÇİN MARİNAT
MALZEMELER

4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı soğan suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tavuk kanatlarını bu sosa bulayarak 6-8 saat buzdolabında bekletiyoruz. En geç pişen tavuk kanatları olduğu için, mangala ilk önce onları koyuyoruz.
PÜF NOKTASI
Daha çıtır olmasını isterseniz yarım limon suyu sıkabilirsiniz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Kuruluş Osman
    5. Can Borcu
    6. Aile Saadeti
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın