Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri "Misafirlere hangi tatlıyı yapacağım?" derdine son! Bu tarifler gününüzü kurtaracak

"Misafirlere hangi tatlıyı yapacağım?" derdine son! Bu tarifler gününüzü kurtaracak

Evimize misafir geldiğinde onu en iyi şekilde ağırlamak isteriz. Çeşit çeşit yemekler ve yemek sonrası eşlik edecek tatlılar sunarak keyifli bir an geçirmelerini sağlarız. Ancak, bazen menüye ne ekleyeceğimiz noktasında kafamız karışabilir. Ancak endişelenmenize gerek yok, çünkü bu tarifler hem gününüzü kurtaracak hem de çok beğenilecek. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz tatlı tarifleri...

İDİL AÇIKALIN
İDİL AÇIKALIN
Giriş Tarihi: 08.07.2025 09:28 Güncelleme Tarihi: 08.07.2025 10:01
ABONE OL
Misafirlere hangi tatlıyı yapacağım? derdine son! Bu tarifler gününüzü kurtaracak

Tam da mevsimi gelmişken taze kayısı ile sizler için nefis tatlılar hazırladım. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.



KAYISILI KITIR TATLI
MALZEMELER
ALT KISIM İÇİN:
1 çorba kaşığı toz şeker
10 adet kayısı
ÜZERİ İÇİN:
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
YAPILIŞI: Öncelikle kayısıların çekirdeklerini çıkartın ve iri bir şekilde doğrayın. Doğradığınız kayısıları fırın tepsisine yayın ve üzerine toz şeker serpiştirin. Üzeri için soğuk tereyağı, un ve toz şekeri bir kabın içerisine alın. Parmak uçlarınızla malzemeleri karıştırarak birbirine yedirin. Malzemeleri iki elinizin arasına alarak ufalanacak şekilde karıştırın. Kum tanesi gibi olan hamuru kayısıların üzerine ufalayarak ekleyin. Fırın tepsisini 180 dereceli fırına atarak yaklaşık 40 dakika pişirin.



KAYISILI KEK

MALZEMELER
400 gr. kayısı
50 gr. tereyağı
40 gr. esmer şeker
1 yumurta
50 gr. un
65 gr. kepekli un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tarçın
60 ml. süt
Yarım tatlı kaşığı vanilya
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI: Kayısıların çekirdeğini çıkarıp elma dilimi şeklinde dilimleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri hamur çırpma kabına alıp mikserle çırpın. Yumurta, unlar, kabartma tozu, tarçın, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kare fırın kabını yağlayıp içine kayısı dilimlerini aktarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Kek harcını kayısı dilimlerinin üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.



TAZE KAYISILI MUHALLEBİ

MALZEMELER
ÜSTÜ İÇİN:
1 kilo taze kayısı
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
MUHALLEBİ İÇİN:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 kutu krema 200 ml.
YAPILIŞI: İlk önce muhallebiyi yapalım ki soğusun. Muhallebi için süt, un, nişasta ve şekeri alıp tencerede karıştırın. Ocağa alın, kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan alın. İçine vanilya ve kremayı ekleyip 5 dakika mikserle çırpın. Sonra ıslatılmış borcama muhallebiyi dökün. Dolapta üzeri sertleşene kadar bekletin. Siz dilerseniz borcam yerine bardaklarda da yapabilirsiniz. Sonra kayısıların çekirdeklerini çıkarıp ikiye kesin. Suyu ekleyip yumuşayana kadar ocakta pişirin. Ocaktan alın, blenderle iyice ezin. Delikli süzgeçten geçirin. Kayısı püresini 3 su bardağı kadar bir tencereye alın. Üzerine nişastayı, şekeri alıp karıştırarak pişirin. Pişen kayısı sosunu soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dolaptan muhallebiyi alın. Üzerine yayın. Dolapta 4 saat dinlendirin.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Kuruluş Orhan
    5. ABİ
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın