Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Pişi pişirmenin püf noktası! Yağ çekmeden hazırlamak için…

Pişi pişirmenin püf noktası! Yağ çekmeden hazırlamak için…

Hepimizin sevdiği eşsiz bir lezzet olan pişi, bol yağda kızaran hem tatlı hem de tuzlu olarak tüketilebilen bir tarif. Özellikle kahvaltılarda muhteşem bir eşlikçi olan pişi, çok yağlı olduğunda ise mideye rahatsızlık verebiliyor ya da keyifli bir şekilde tüketilemiyor. Buna karşın önereceğimiz yöntemler ise her seferinde mükemmel pişilerinizi yağ çekmeden pişirmenize olanak tanıyor.

Giriş Tarihi: 30.01.2023 17:03 Güncelleme Tarihi: 30.01.2023 17:04
ABONE OL
Pişi pişirmenin püf noktası! Yağ çekmeden hazırlamak için…

İşte tadına doyulmaz pişiyi yağ çekmeden yapmanın yolları ve mükemmel pişi tarifi…

YUMUŞAK OLMASINI SAĞLAYIN

Pişi hamurunu hazırlarken sert olmadığından emin olmak, pişirme sonrası da yumuşak kalmasının en önemli yoludur. Bu nedenle pişi hamurunu hazırlarken unu yavaş yavaş ekleyin ve hamurunuzun çok sert bir yapıda olmamasına dikkat edin.

HAMURU MUTLAKA DİNLENİDİRİN

Pişilerinizin kızarırken güzelce kabarmasını sağlamak için hamurunuzu hazırladıktan sonra mutlaka bir süre dinlenmesine izin verin. Hamurunuzu hazırladıktan sonra bir kabın içerisine alıp üzerini bir havlu veya bez yardımı ile örtün ve iyice kabarana kadar bekletin. Ardından hamurlarınızı ceviz büyüklüğünde ayırarak top haline getirin ve pişirmeye başlayın.

PİŞİNİZİ ZEVKİNİZE GÖRE AYARLAYIN

Pişiyi iki farklı şekilde tüketebilirsiniz.Birincisi daha kalın ve sıkı, adeta ekmeğe benzer bir yapıda. İkincisi ise içi boş ve daha kıtır bir yapıda. Burada tek fark hamurunuzu ne kadar açtığınızdır. Eğer ince istiyorsanız güzelce açmalı, kalın olmasından yanaysanız daha kalın bırakmalısınız.

ÖNCEDEN KIZDIRDIĞINIZ BOL YAĞDA PİŞİRİN

Her ne kadar az yağlı olması için az yağ kullanmamız gerektiğini düşünsek de durum aslında bunun tam tersidir. Öncelikle tavanıza bol yağ ekleyip ardından kızgın hale gelene kadar beklerseniz hamurunuzu içerisine attığında her tarafı eşit şekilde pişer ve yağ çekmesine fırsat kalmadan pişmiş olur.

PİŞİ TARİFİ

MALZEMELER

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 2 tatlı kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI

Öncelikle kabın içerisine unu ve tuzu koyun. Ardından ortasını açıp mayayı, şekeri, sütü ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kenardaki unları ise gerektikçe hamura eklemeye devam edin. Ardından üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 1 saat sonra dinlenmiş ve kabarmış hamuru alıp bezeler oluşturun. Ardından yağı kızdırın. Dilediğiniz şekli ve kalınlığı verdiğiniz hamurları kızarana kadar pişirin ve dilediğiniz şekilde tüketin.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın