Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı! Sadece bir kaşık ekleyin... Ne ekşiyor ne kıvamı bozuluyor!

Taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı! Sadece bir kaşık ekleyin... Ne ekşiyor ne kıvamı bozuluyor!

Sofralarımızdan eksik olmayan ve her yemeğin yanına yakışan yoğurdu evde mayalamak son zamanlarda sıkça tercih ediliyor. Mayaladığımız yoğurdun sertliği hem daha uzun ömürlü olmasını hem de kolayca bozulmamasını sağlıyor. İşte sizlere tek malzemeyle ulaşabileceğiniz taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı!

Giriş Tarihi: 13.02.2025 10:15
PAYLAŞ
ABONE OL
Taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı! Sadece bir kaşık ekleyin... Ne ekşiyor ne kıvamı bozuluyor!

Yoğurt mayalamak özen ve sabır ister. Dikkatle hazırladığımız yoğurdun sofralarımıza yakışması için güzel bir kıvam yakalaması gerekir. Oldukça basit ama etkili bu yöntem ile aradığınız yoğurt kıvamını tek seferde elde edebilirsiniz! İşte o formül…

YOĞURT NASIL MAYALANIR?

Kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi önemli vitamin ve mineraller ile günlük besin değerlerinin büyük bölümünü karşılayan yoğurdu düzenli tüketmek büyük önem taşıyor. Kas fonksiyonları, kemik ve diş gelişimi, sindirim sistemi ve bağırsak florası üzerinde oldukça etkili olan yoğurdu evde bu tarifi takip ederek kolayca hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

1.5 litre süt

2 yemek kaşığı mayalık yoğurt

Yapılışı

1.5 litre sütü bir tencereye ekleyin ve kaynatın. Kaynayan sütün havasını almak için ara ara karıştırın.

Sütünüzün taşmasını önlemek için sütünüzün yükselmeye başladığını gördüğünüz anda ocağı kapatın.

Kaynayan sütünüzü ılımaya bırakın.

Ilıyan sütünüzün sıcaklığını serçe parmağınız yardımıyla kontrol edin. Eğer parmağınız yanmıyorsa sütünüzün sıcaklığı ayarında demektir.

Ilık sütün içerisinde önceden kalmış veya evde bulunan yoğurdunuzu ekleyin ve karıştırın.

Sütünüzü bir gece beklettikten sonra buzdolabına alın ve bir gün bekletin.

Yapılışından iki gün sonra yoğurdunuzu tüketmeye başlayabilirsiniz.

TAŞ GİBİ YOĞURDUN PÜF NOKTASI

Yemeklerin en lezzetli eşlikçisi olan yoğurdu evde mayalarken en önemli kısmını unutmamak gerekir. Yoğurdumuzun kıvamı hem ağzımızda güzel bir lezzet bırakacak hem de tüketim süresini uzatacak.

Yoğurdunuzun taş gibi bir kıvamda olmasını sağlayacak o malzeme ise mayalama sırasında yarım çay kaşığı tuz eklemek. Bu yöntem yoğurdunuzun sertleşmesini sağlayarak sofralarınızın ve yemeklerinizin vazgeçilmez eşlikçisi olacak.

Yarım çay kaşığı ile mayaladığınız yoğurdun yanında, kıvamının iyice oturması için bir diğer yol ise yoğurdunuzun üstünü delikli süzgeç ile kapatarak iyice sarmalamak olacaktır. Tencerenizle aynı boyutta delikli süzgeci yoğurdunuzun üzerine kapatın ve güzelce sarın.

Sarma işlemi için sofra bezinden yararlanabilirsiniz. Tencereyi güzelce sarmak ve bekletme süresine önem vermek yoğurdun kıvamı için önemlidir.

Mayalanmış yoğurdun buzdolabına girmeden önce en az 5 saat dışarıda kalması kıvamı açısından oldukça önemlidir. Dilerseniz akşamdan hazırladığınız yoğurdu gece boyunca bekletip sabah buzdolabına alabilirsiniz.

Buzdolabında da 1 gün beklettikten sonra sofralarınızda servis edebilirsiniz. Bu yöntem ile yoğurdunuz ekşimeyecek ve kıvamını tükenene kadar koruyacak.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın