Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Yumuş yumuş pastane poğaçası hazırlamak için usta şeflerin uyguladığı 5 püf noktası!

Yumuş yumuş pastane poğaçası hazırlamak için usta şeflerin uyguladığı 5 püf noktası!

Pastane poğaçaları, çay saatinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yumuşacık dokusu ve içinde sakladığı nefis iç harçlar ile herkesin favorisidir. Ancak,bu tarifi yaparken o ufak detaylar, lezzeti zirveye taşıyan sırlardır. İşte usta şeflerin pastane poğaçası yaparken başvurduğu noktalar ve tarifi…

Giriş Tarihi: 22.09.2023 10:16
PAYLAŞ
ABONE OL
Yumuş yumuş pastane poğaçası hazırlamak için usta şeflerin uyguladığı 5 püf noktası!

Bu nefis tarifi hazırlarken öncelik doğru tarifi uygulamaktır. Ardından ise püf noktalarına dikkat ederseniz herkesin bayılarak yiyeceği pastane poğaçalarını kolayca yapabilirsiniz.

Pastane poğaçası tarifi:

Malzemeler:

Hamur için:

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4-4.5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. İlk olarak, maya ve şekeri ılık sütün içinde eritin. Mayanın kabarmasını bekleyin.
  2. Bir karıştırma kabında sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve mayalı sütü karıştırın.
  3. Unu yavaşça ekleyerek bir hamur oluşturun. Hamuru yoğururken yavaşça un eklemeye devam edin. Hamur yumuşak, pürüzsüz ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  4. Hamuru örtün ve yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.
  5. Bu sırada iç harcı hazırlayın. Beyaz peyniri veya lor peynirini bir kaseye alın. Üzerine sıvı yağ, yoğurdu ekleyin. İyi bir şekilde karıştırın.
  6. Dinlenen hamuru tezgaha alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı elinizde açın ve iç harçtan koyun. Hamuru yarıya katlayın ve kenarlarını sıkıca kapatın. Böylece yarım ay şeklini elde edersiniz.
  7. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  8. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerlerine susam veya çörek otu serpiştirin (isteğe bağlı).
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece Celsius (fanlı fırınlarda 160 derece) fırında yaklaşık 20-30 dakika veya poğaçalar güzelce kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkan sıcak poğaçaları biraz dinlendirip sonra servis yapın. Afiyet olsun!

PASTANE POĞAÇASI PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

İşte pastane poğaçası yaparken dikkate almanız gereken beş önemli ipucu:

FIRINI DOĞRU AYARLAYIN

Fırınınızın sıcaklığını doğru bir şekilde ayarlayın ve pastane poğaçalarınızı genellikle 180 ila 200 derecede (fanlı fırınlarda 160 ila 180 derece) arasında pişirin. Yüksek sıcaklıkta pişirme, poğaçaların dışının güzelce kızarmasını ve kabarmasını sağlar, ancak iç kısımların hala hamurumsu olmaması için pişirme süresi doğru bir şekilde ayarlanmalıdır. Pastane poğaçalarınızı fırında belirtilen süre boyunca pişirin ve üzerileri güzelce kızarana kadar kontrol edin. Aşırı pişirmek poğaçaların kurumasına neden olabilir.

HAMURU YOĞURURKEN DİKKATLİ OLUN

Hamuru yoğururken dikkatli olun. Hamuru fazla yoğurursanız, gluten gelişir ve poğaçalar sertleşebilir. Hamuru sadece gerektiği kadar yoğurun, böylece poğaçalarınızın yumuşak ve kabarık olmasını sağlayabilirsiniz.

HAMURU DİNLENDİRMELİSİNİZ

Hamurunuzu hazırladıktan sonra, dinlendirmeye bırakın. Dinlenme süresi hamurun daha fazla kabarmasına ve daha lezzetli olmasına yardımcı olur. Hamuru streç filmle kaplayarak veya bir bezle örtüp oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

İÇ HARCINI DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ

Pastane poğaçasının iç harcını çeşitlendirebilirsiniz. Peynir, zeytin, sucuk, pastırma veya maydanoz gibi malzemelerle farklı iç harçlar deneyerek poğaçalarınızı zenginleştirebilirsiniz. İç harcı hamurun üzerine eşit bir şekilde yaymaya özen gösterin, böylece her ısırıkta lezzeti alabilirsiniz.

MALZEMELERİNİZ ODA SICAKLIĞINDA OLMALI

Pastane poğaçası hamuru hazırlarken, tereyağı ve süt gibi malzemelerin sıcaklığı önemlidir. Soğuk malzemeler kullanmak yerine, tereyağı ve sütünüzü oda sıcaklığında veya hafifçe ısıtmak daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar. Özellikle tereyağı oda sıcaklığında veya hafifçe ılık olmalıdır, çünkü soğuk tereyağı hamurun kabarmasını engelleyebilir.

Bu püf noktalarını dikkate alarak, pastane poğaçalarınızın profesyonel bir şefin elinden çıkmış gibi lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın