Beyaz lahana sebzesinden çeşitli yemekler yapılmaktadır. Beyaz lahanalı tavuk sote, çorba, salata bu yemeklerden sadece bir kaçıdır. Genel olarak beyaz lahana birçok yemeğin içerisinde kullanılmaktadır. Tadının çok fazla ön plana çıkmaması birçok yemek ile uyum sağlamasına neden olmaktadır. Fakat lahana ile ilgili tek bir nokta vardır. O da hangi yemekte nasıl kesileceğidir. Beyaz lahana nasıl kesilir, kapuska ve sarmalık lahana nasıl kesilir sorularından hareketle kapuska ve sarma yemeğinde nasıl kesileceği anlatılacaktır.
Beyaz lahana çok açık yeşil renginde olan bir sebzedir. Bu sebze diğer sebzelere nazaran oldukça büyüktür. Beyaz lahananın çok güzel bir özelliği vardır. Neredeyse tüm yemek türleri ile uyumludur. Tadı baskın değildir ve yemek kombinasyonlarında sert bir geçiş sağlamamaktadır. Bu nedenle de beyaz lahanayı birçok ürün ile birlikte bir arada görmek mümkündür.
Beyaz lahana tavuk sote ile birleştirilebilir. Beyaz lahanadan çok güzel salata yapılabilir. İçerisine mısır, havuç dereotu konulabilir. Aynı şekilde kıyma ile birlikte kapuska ve sarma da yapılabilir. Beyaz lahana her yemek ile uyum sağlayacak bir sebzedir fakat her yemekte kesiliş tarzı da farklıdır. Örneğin turşu yapılırken beyaz lahana iri iri kesilir. Fakat beyaz lahanadan salata yapılacak ise küçük küçük kesilir.
Beyaz Lahana genelde kışın ve sonbahar zamanlarında tüketilir. Bu süreçlerde de beyaz lahanadan çok güzel yemekler yapılır. Genelde beyaz lahana turşu için kullanılır. Fakat birçok sebze, beyaz et ya da kırmızı et ile de güzel yemekleri yapılmaktadır. Kapuska yemeği bunlardan biridir. Kapuska yemeği kıymanın ve beyaz lahananın kombinasyonudur.
Bazen yemeğe göre sebzelerin doğranış şekli değişir. Örneğin havuç haşlanacağı zaman ikiye ya da üçe bölünüp atılır. Havuç salata koyulacağı zaman rendelenir. Bu durum lahana içinde geçerlidir. Kapuska yemeğindeki lahananın şekli örneğin sarma için kullanılan lahanaya göre çok farklıdır. Kapuska yemeğindeki lahana küçük doğranır. Aynı zamanda isteyen küp küp de doğrayabilir. Önemli olan beyaz lahananın yemek içerisinde erimeyecek kadar küçük doğranmasıdır.
Beyaz lahanadan en çok yapılan şeylerden biri turşu ise ikincisi kesinlikle sarmadır. Beyaz lahanadan sarma yapmak istiyorsanız kapuska yemeğinde olduğu gibi küçük kesmemeniz gerekir. Tüm lahana eşit şekilde kareye bölünmelidir. Lahananın kareye bölünmesi sarma için düzgün lahana yaprakların oluşmasını sağlayacaktır.