Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yaşam Haberleri Erişte Nasıl Kesilir? 1 Kilo Undan Erişte Hamuru Kesme Makarna Nasıl Yapılır?

Erişte Nasıl Kesilir? 1 Kilo Undan Erişte Hamuru Kesme Makarna Nasıl Yapılır?

Yumurta, un ve tuzla evde yapabileceğiniz en güzel lezzetlerden biri eriştedir. Anadolu’nun farklı bölgelerinde farklı isimlerle anılsa da, her bölgede sıklıkla tüketiliyor. Erişte, incecik açılan hamurun emekle kesilip kurutulmasıyla elde ediliyor. Makarna seviyorsanız fakat doğal bir lezzet arıyorsanız, erişteyi deneyebilirsiniz. Erişte yapmadan önce erişte nasıl kesilir, hamuru nasıl kesilir, ev yapımı kesme makarna nasıl yapılır sorularına hâkim olmalısınız.

Giriş Tarihi: 19.09.2024 10:53 Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 10:53
PAYLAŞ
ABONE OL
ERİŞTE NASIL KESİLİR? EV YAPIMI ERİŞTE HAMURU KESME MAKARNA NASIL YAPILIR?

Erişte yapımı zahmetli gözükse de, lezzetiyle birçok kişinin favorileri yemeklerindendir. Peynirli, salçalı ve yoğurtlu olarak servis edebileceğiniz erişteyi, biraz fazla yaparak günün kurtarıcı yemeği olarak da servis edebilirsiniz. Eriştenin püf noktalarından biri, ince hamuru ve özel kesimidir. Eğer siz de erişte yapımını merak ediyorsanız, erişte nasıl kesilir, hamuru nasıl kesilir, ev yapımı kesme makarna nasıl yapılır konularını öğrenmekle işe başlayabilirsiniz.

Erişte Nasıl Kesilir?

Eriştenin en önemli noktalarından biri, hamurunun ince olmasıdır. İnce olacak şekilde açılan hamur, ince şeritlere bölünür ve eninden en fazla serçe parmak kalınlığında kesilir. Kesilen hamur ne kadar ince ve küçükse, lezzet olarak da o kadar güzel olacaktır.

Ev Yapımı Kesme Makarna Nasıl Yapılır?

1 Kilogram undan yapacağınız için erişte için gereken malzemeler:

  • 1 kilogram un
  • 3 yumurta (fazla yumurta makarnada yumurta tadı verebilir)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 bardak süt

Bir kapta yumurtalar kırılır. 1 yemek kaşığı tuz eklenir ve çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra un eklenir. Süt ile yoğrulmaya başlanır. Su yerine süt kullanmanız hamurunuzun daha lezzetli ve daha yumuşak olmasını sağlar. İyice yoğrulan hamur, kesilmek üzere bezelere ayrılır. Bezeler eşit ayrılmalıdır. Hamur çok kalın olmayacak şekilde açılmaya başlanır. İnce bir hamur, daha iyi olacaktır. İnce olarak açılan hamur, şeritlere ayrılır. Şeritin en fazla 2-3 parmak kalınlığında olması önemlidir. Sonrasında şeritler, eninden ince ince kesilmeye başlanır. Kalın kesmemeniz, boyutlarını oldukça ince tutmanız önemlidir. Daha pratik ve hızlı kesim için, kestiğiniz şeritleri üst üste koyarak kesebilirsiniz. Kesilen hamurlar, bir örtünün üzerinde hava alan bir odada kurutulmaya bırakılır. Kuruyana kadar, en az 2-3 gün bekletilir. Kuruyan erişteler pişmeye hazırdır. Afiyet olsun!

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın