Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yaşam Haberleri Kuymak ve Mıhlama Arasındaki Fark Nedir? Kuymak ve Mıhlama (Muhlama) Aynı Şey Mi, Farklı Mı? rs1

Kuymak ve Mıhlama Arasındaki Fark Nedir? Kuymak ve Mıhlama (Muhlama) Aynı Şey Mi, Farklı Mı? rs1

Karadeniz mutfağının en bilinen lezzetleri arasında yer alan kuymak ve mıhlama, benzer görünseler de aslında biraz farklıdırlar. Bu tariflerden biri Trabzon’a, diğeri ise Rize’ye aittir. Yöresel oldukları için çoğunlukla Karadenizliler tarafından tercih edilir. Lezzetleri nedeniyle herkesin ilgisini çektiği için kuymak ve mıhlama (muhlama) arasındaki fark nedir, aynı şey mi yoksa farklı mı sıkça merak edilir.

Giriş Tarihi: 31.12.2023 20:17
PAYLAŞ
ABONE OL
KUYMAK VE MIHLAMA ARASINDAKİ FARK NEDİR? KUYMAK VE MIHLAMA MUHLAMA AYNI ŞEY Mİ, FARKLI MI? RS1

Mıhlama ile kuymak arasındaki fark, birinde mısır unu daha baskın iken diğerinde ise peynir ağırlıktadır. İki yiyecek de peynir, tereyağ ve mısır unu ile yapılır. İyi bir sonuç için kullanılan tereyağının kalitesi oldukça önemlidir. Artvin, Trabzon, Rize ve Iğdır usulü tariflerin hepsi birbirinden biraz farklıdır. Evde yapmak isteyenler için kuymak ve mıhlama (muhlama) arasındaki fark nedir, aynı şey mi yoksa farklı mı merak uyandırıcıdır.

Kuymak ve Mıhlama Arasındaki Fark Nedir?

Yöresel lezzetleri denemekten hoşlananlar için kuymak ve mıhlama arasındaki farkın ne olduğu merak uyandırıcıdır. Günün her saati tüketilebilen bu iki yiyeceğin temel malzemeleri aynıdır. Her iki tarif de mısır unu, peynir ve tereyağından yapılır. Ancak önemli olan esas nokta, kuymakta mısır unu oranının daha yüksek olmasıdır.

Buna karşın, mıhlamada baskın olan malzeme ise peynirdir. Kuymakta peynir miktarı, mıhlamaya göre daha azdır. Öte yandan, kuymak ve mıhlamanın bol tereyağlı olması oldukça önemlidir. Kullanılan yağın kaliteli olması ise lezzeti etkileyen en önemli faktördür. Mıhlama yoğun olarak peynir içerdiği için kıvamı daha esnek, uzayan ve sünen bir yapıdadır. Kuymak da benzer şekilde akışkan bir kıvama sahiptir.

Kuymak ve Mıhlama Hangi Bölgeye Ait?

Mıhlama, Rize yöresine ait iken kuymak ise daha çok Trabzon'da yapılan bir yemektir. Ancak ikisi de özellikle Doğu Karadeniz'de yaygın olarak tüketilir. Trabzon, Rize, Artvin ve Iğdır, kuymak ve mıhlamayı değişik şekillerde yapmaktadır.

  • Trabzon'da, mısır unu çok az kavrulduktan sonra yağ eklenir ve daha sonra üzerine biraz soğuk su ilave edilir. Genellikle, İmansız peynir veya Minzi peyniri tercih edilir.

  • Rize usulünde ise geniş bir tavada yağ eritildikten sonra üzerine mısır unu eklenir. Mısır ununun kalın öğütülmüş olanı kullanılır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra kaynar su eklenir, iyice karıştırılır ve son olarak Erzurum telli peynir ilave edilir.

  • Artvin usulü yapılan kuymak ve mıhlamaya ise diğer malzemelere ek olarak, kaymak konulur. Geniş bir tava içinde kaymak hafif yandıktan sonra azar azar mısır unu eklenir. Kaymakla birlikte kavrulan mısır ununa ılık su dökülür. Yağı çıkmaya başladıktan sonra altı kapatılır ve servis edilir.

  • Iğdır'da ise kuymak veya mıhlama yapılırken içine biraz zerdeçal ve kepleme (baharat karışımı) katılır.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın