Kahvaltı sofralarının taçlandırıcısı kimi zaman portakal suyudur. Kahvaltılardan yemeklere, tatlılardan soslara kadar birçok yemeği lezzetlendiren portakal, sıkça tüketilmektedir. Portakal, kış aylarında en çok tüketilen meyvelerdendir. İçinde barındırdığı vitaminler, kış aylarının en büyük koruyuculardan olmaktadır. Portakal tüketmeyi sevenlerin alternatif yollarını aradığı portakal nasıl soyulur, portakalın kabuğu nasıl kolay soyulur soruları püf noktalarıyla kolay hale gelmektedir.
Portakalın iki ucu kesilir. Hem üst hem de alt tarafta düz bir yüzey oluşturulur. Portakal, düz bir yüzeyde sabit bir şekilde tutulur ve bıçak yardımıyla portakalın kabuğunu yukarıdan aşağıya doğru yavaşça soyulur. Kabuğu dikkatlice soyarak beyaz kısım dışında meyve kısmı korunur. Kabuğu tamamen çıkardığınızda, portakalın dilimlerini ayırmak için bıçağınızı kullanabilirsiniz
Portakalı dilim dilim kesmek, en kolay kabuk soyma yöntemlerinden biridir. Keskin bir bıçak kullanarak yatay olarak portakal kesilir. Kesilen dilimler, tek tek kabuklarından ayrılır. Pratik bir şekilde portakalların kabuğu soyulmuş, yenmeye hazırdır.