Uzm. Bio. Çiğdem Üregen
Uzm. Bio. Çiğdem Üregen
Hangi durumlarda estetik cerrahiye başvurmak gerekir?
08.02.2022 | Salı

İnsan hayatında kişinin bedenen çöktüğü, kendini toparlamak için doğru ellerde pek çok uygulamaya ihtiyaç duyduğu, kendini sıfırdan yaratmak istediği dönemeçler var. Aslında estetik ve yaşam koçu, en çok böyle yol ayrımlarında devreye giriyor. Ancak ameliyat olma düşüncesiyle bize başvuran her hasta adayına ameliyat önermiyoruz. Estetik ameliyata uygun adaylar kimlerdir? Hangi durumlarda ameliyat uygundur şöyle sıralayabiliriz:

Estetik ameliyat düşüncesine, yaşadığı psikolojik bir travma sonucunda aniden karar vermiş olmayan; bu düşünceyle uzun süredir araştırmalar yapan, doğru bilgilenmiş, ameliyatın sonrasındaki süreç hakkında detaylı bilgi sahibi olan kişiler,

Psikolojik olduğu kadar fiziksel olarak da ameliyat için uygun olan, gerekli kan tetkikleri yapılıp sağlık açısından ameliyata bir engeli bulunmayan kişiler,

Estetik ameliyat sonucundan gerçekçi beklentileri olanlar. Zira, geçireceği estetik müdahale sonrası bambaşka bir kişi olacağını, hayatının tamamıyla değişeceğini, sosyal ilişkilerinin ve özel hayatının bu sayede düzeleceğini düşünen kişilerin ameliyata alınması doğru değil.

Dış görünüme yönelik kaygılarına eşlik eden fizyolojik sorunları da bulunan kişiler. Örneğin, burun estetiği düşüncesi ile bizlere başvurup beraberinde belli düzeydeki nefes alma sorunlarının da giderilmesini arzu eden kişiler ya da Meme Büyüklüğünden hem görsel olarak şikâyet eden hem de büyük ve sarkmış memeler nedeniyle kambur duran , omuz ve boyun ağrısı çeken kişiler de yine Estetik cerrahi operasyonları için uygundur.

Estetik ve Yaşam Koçları olarak bizlere düşen en önemli görev, Estetik Cerrahi için başvuran hasta adaylarını doğru yönlendirmektir. Ameliyat olma kararları için doğru zamanlama mı? Hasta tarafından Talep edilen doğru uygulama mı? Cerrahi öncesi doktor fizik muayenesi kadar, kişinin bu ameliyat için ruhsal ve içsel olarak da doğru aday olup olmadığının yapılan görüşme ile kişinin kendine buldurulması önemlidir.

Zira Estetik operasyonlar mutsuz ruh halinizi düzeltmez, ilişkinizdeki problemleri çözmez, sizi içinde bulunduğunuz çıkmazdan kurtarmaz.

Oysa doğru uygulama, doğru zamanlama ile doğru ellerde hem dış görünümünüzün iyileşmesine katkıda bulunurken hem de tüm yaşantınıza yansıyan yepyeni ve ışıl ışıl bir dokunuş niteliği taşır.

SON DAKİKA SON DAKİKA