Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yemek Haberleri Barbunya Nasıl Pişirilir? Dondurulmuş Taze, Kuru, Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Pişirilir? Dondurulmuş Taze, Kuru, Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri de kuşkusuz barbunya yemeğidir. Fasulyeye çok benzediği için Borlotti fasulyesi ya da Roma fasulyesi olarak da adlandırılmaktadır. İtalyan, İspanyol ve Yunan mutfaklarında da meşhurdur.  Barbunya nasıl pişirilir? Tarifi sizlerle paylaşacağız. Dondurulmuş ve taze barbunya yemeği nasıl yapılır? Haydi başlayalım…

Giriş Tarihi: 16.06.2022 17:32
ABONE OL
BARBUNYA NASIL PİŞİRİLİR?

Barbunya yemeği kültürümüzde sevilen yemekler arasında yer almaktadır. Özellikle de kış aylarında bu yemek türü tercih edilmektedir. Kuru fasulyeye benzer yapısıyla da dikkat çekmektedir. Kuru ya da yaş olarak barbunya seçiminizi yaparak yemeği hazırlamaya başlayabilirsiniz. Taze barbunya nasıl yapılır? Hemen tarifimize geçelim.

BARBUNYA YEMEĞİ TARİFİ

  • Öncelikle kuru barbunya tercih edecekseniz; barbunyaları bir gün önceden suda bekletmeniz gerekir. Daha sonra duru bir suda süzmelisiniz. En son olarak bunları yine duru bir suyun içinde haşlamalısınız.
  • Barbunya haşlanmadan da pişirilebilir. Fakat bizim önerimiz kısa bir süre haşlamanızdır. Bu yemeğin lezzetini daha da arttıracaktır.
  • Dondurulmuş barbunyayı da aynı şekilde haşlamalısınız. Son önerimiz barbunyalarını düdüklü tencerede pişirmenizdir. Daha kısa sürede pişecektir.

BARBUNYA NASIL PİŞİRİLİR?

Elinizde taze kuru barbunya varsa yukarıda bahsettiğimiz gibi güzelce suda durulayıp, tencerenin içine su koyarak barbunyaları haşlamanızdır.

Taze Barbunya:

  • Barbunyaları tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  • Ocağın altını açarak 10-15 dakika kadar haşlayın.
  • Zeytinyağlı yapacaksanız, yarım çay bardağı zeytinyağını ayrı tencerede kızartın.
  • 2 diş sarımsağı ezin, 1 adet soğan rendeleyin. Daha zeytinyağı tenceresinin içine ilave edin ve iyice soteleyin.
  • 2 adet havucu ve 1 adet patatesi küp doğrayarak tencerenin içine atın. 1 tatlı kaşığı domates salçası eklemeyi unutmayın. Dileyen biber salçası da ekleyebilir.
  • Haşlanan barbunyaları tencerenin içine ekleyin. 2 adet domatesi rendeleyip tencereye ilave edin.
  • Baharat olarak 1 tatlı kaşığı tuz ve toz şeker ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
  • Yemek piştikten sonra kapağı açmadan 10-15 dakika yemeği dinlendirin.

Dondurulmuş Barbunya:

Buzluktan çıkardığınız ya da marketten aldığınız dondurulmuş barbunyayı tencerenin içine su ilave ederek haşlayabilirsiniz. Yukarıdaki yöntemlerin aynısını kullanarak pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Faydalı bilgiler: Barbunya şeker hastalığına iyi gelmektedir. Diyabet hastaları öğünlerine barbunya ekleyebilirler. Bunun haricinde barbunya; kan şekerini düzenler, kas ve eklem ağrıları için ağrı kesicidir, baş ağrısına iyi gelir.

En önemli yararlarından biri de yemeklerde tüketildiğinde vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırmasıdır. Barbunya cilt hücrelerinin hızlıca onarılmasını sağladığı için sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Uzmanlar düzenli tüketildiğinde vücut direncini arttırdığını da söylemektedirler.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın