Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yemek Haberleri Sanıldığından çok daha kolay! Mükemmel içli köfte yapmanın sırrı

Sanıldığından çok daha kolay! Mükemmel içli köfte yapmanın sırrı

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan içli köfte, yapımı maharet gerektiren özel bir yemektir. Vereceğimiz püf noktalar sayesinde hem lezzetli hem de tam kıvamında içli köfteler hazırlayarak herkesi hayran bırakabilirsiniz. İşte içli köfte yapmanın sırrı…

Giriş Tarihi: 28.04.2022 14:39 Güncelleme Tarihi: 28.04.2022 14:40
PAYLAŞ
ABONE OL
Sanıldığından çok daha kolay! Mükemmel içli köfte yapmanın sırrı
Sesli dinlemek için tıklayınız.
Tüm Sesli Haberler

Kimsenin hayır diyemediği lezzet içli köfte, ne kadar sevilse de yapımının zor olduğuyla nam salmıştır. Gerek iç harcı gerekse dış kısmını tam kıvamında tutturmakta zorlananlar, içli köftelerim pişirirken dağılıyor diyenler, bu yazı mükemmel içli köftenin sırrını sunuyor…

Özellikle Mersin, Hatay ve Gaziantep'te meşhur olan içli köftenin pek çok farklı tarifi de bulunuyor. Yöreden yöreye değişen malzemelerde ceviz, kuş üzümü gibi farklı malzemeler kullanıldığı gibi pişirme yöntemleri de değişebiliyor. İşte yapabileceğiniz en pratik ve en lezzeli içli köfte tarifi…

EN LEZZETLİ İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su

İç harcının malzemeleri

  • Yarım kilo yağsız kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım paket tereyağı (125 gram)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapımı

Önce iç harcı hazırlamakla başlayın. Tereyağını tavada eritip yemeklik doğranmış soğanı içerisinde pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ilave edip rengi dönene kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak salçayı ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar pişirin. Hazır olan iç harcını ılıdıktan sonra kapalı bir kapta buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Köftesi için bulguru geniş bir kaba alıp üzerine bir miktar su koyun. Karıştırmaya başladığınız bulgurun içerisine unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayacak bir kıvam aldığında yumurta boyutunda parçalara ayırarak ıslattığınız avucunuzda yuvarlayın. İşaret parmağınızla içerisine bir oyuk açıp içerisine aldığı kadar iç harcı ekleyin ve bol suda iyice haşlayın.

İÇLİ KÖFTE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Dış harcına bayat ekmek ekleyin

İçli köftenizi hazırlarken çatlamasını engellemek için harcın içerisine bayat ekmek veya galeta unu koyabilirsiniz. Bu sayede harcınız daha sağlam olacak ve pişirme esnasında çatlamayacaktır. Bayat ekmek kullanmak için önce mikserde toz haline getirip sonra ıslatmanız gerekmekte. Ardından suyunu sıktıktan sonra dış harcınıza ekleyebilirsiniz.

Sesli dinlemek için tıklayınız.
Tüm Sesli Haberler

Ekmek yerine irmik ekleyebilirsiniz

İçli köftenin dışını hazırlarken ekleyeceğiniz irmik de bayat ekmekle aynı görevi görecektir. Yoğurma esnasında eklediğiniz irmik hamurun daha iyi tutmasını sağlayacaktır.

Dış harcını köftelik bulgurla yapın

İçli köfte yapılırken rastlanılan en büyük hatalardan biri de yemeklik bulgur kullamaktır. Dış harcı hazırlarken köftelik bulgur kullanmaya özen gösterin.

İçerisine tarçın koyun

Pek bilinmeyen bir yöntem olsa da hem verdiği güzel lezzet hem de görüntü için dış harca az miktarda ekleyeceğiniz toz tarçın içli köftenizde büyük farklar yaratacak.

Sesli dinlemek için tıklayınız.
Tüm Sesli Haberler

Harcına salça ekleyerek renklendirin

Pişen içli köftenin nar gibi kızarması için dış harcı hazırlarken içerisine salça ve toz kırmızı biber katabilirsiniz. Aynı zamanda zengin bir tat verecek olan bu malzemeler, içli köftenizin lezzetine boyut atlatacak.

Unu en son ekleyin

Kızartılarak yapılan içli köftelerde dış harcı hazırlarken tüm malzemeleri ekleyip en son ununu koyun. Bu sayede unun malzemeler içerisinde kaybolmasını önleyerek daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

İç harcını soğutmadan kullanmayın

İç harcı hazırladıktan sonra önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında bir miktar dinlendirin. Bu sayede köftelerin içerisini doldururken ısıdan kaynaklı çatlamaların da önüne geçebilirsiniz.

Sesli dinlemek için tıklayınız.
Tüm Sesli Haberler

Soğanları çok küçük doğrayın

İç harcınıza ekleyeceğiniz soğanları minik minik doğrayıp iyice piştiğinden emin olarak kullanmak soğanın tadının harcın tadının önüne geçmesine engel olacaktır. Bu sayede içli köfteyi yerken hem soğanın lezzetini alabilir hem de diğer malzemelerin tadına varabilirsiniz.

Kıymasına ceviz ekleyebilirsiniz

Kıymalı harcınızı hazırlarken taneli ve lezzetli olması için içerisine ceviz, fındık veya çam fıstığı gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.

Süreç boyunca ellerinizi suya batırın

İçli köfteleri hazırlarken hamurun elinize yapışmaması ve kolayca şekil verebilmek için her doldurma işleminden önce ellerinizi su dolu bir kaba batırın.

Haşlama suyuna sıvı yağ koyun

İçli köfteleri suda haşlarken içerisine bir miktar yağ eklemeniz pişirme sırasında birbirlerine yapışmalarının da önüne geçecektir.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın