Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yemek Haberleri Sarma Nasıl Pişirilir? Buzluktan Çıkan Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Pişirilir Ve Kaç Dakikada Pişer?

Sarma Nasıl Pişirilir? Buzluktan Çıkan Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Pişirilir Ve Kaç Dakikada Pişer?

Yaprak sarması, Türk mutfağının önemli lezzetlerinden birisi olarak karşımıza çıkar. Herkes tarafından sevilen bu lezzetli yemek, pek çok malzemenin bir araya gelmesiyle birlikte oluşur. Yaprak sarmasının yapımının yanı sıra pişirilme süresinin ne şekilde olduğu da merak konusudur. Farklı pişirme tekniklerine sahip yaprak sarma nasıl pişirilir sorusuyla karşımıza çıkar. Bu lezzetli yemeğin pişirilmesinde bazı püf noktaları bilmek gerekir. Peki, Sarma Nasıl Pişirilir? Buzluktan Çıkan Yaprak Sarması Nasıl Pişirilir ve Kaç Dakikada Pişer? Merak edilen cevaplar bu yazımızda sizlerle.

Giriş Tarihi: 28.08.2023 13:24
PAYLAŞ
ABONE OL
SARMA NASIL PİŞİRİLİR?

En sevilen yemeklerden birisi olan yaprak sarması, farklı yaprak çeşitleriyle karşımıza çıkar. Genellikle asma yaprağından yapılan bu sarma aynı zamanda pancar, pazı ve lahana ile de yapılır. Türk mutfağının popüler yemekleri arasında bulunan sarma, farklı ülkelerden gelen turistlerin de ilgisini çeken bir lezzet olarak karşımıza çıkmıştır. Yaprak sarması, pek çok farklı malzemenin bir araya gelmesiyle birlikte oluşur. Etli veya etsiz olarak yapılan sarmada pişirilme süresi de önemlidir. Sarmanın yapılışından sonra diğer önemli kısım pişirilme süresidir. Yaprakların ve iç harcının tam pişmesi için yeterli kadar ocakta bekletmek gerekir. Peki, sarma nasıl pişirilir? Pişirme sürecine dair püf noktaları bilmek önemlidir.

Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak sarmasını pişirmek için bazı püf noktaları bilmek gerekir. Sarmanın iç harcı olan soğan, pirinç, salça, maydanoz baharatlar, yağ ve tuz yeteri kadar eklenir. Karışım hazırlandıktan sonra taze yaprakları yıkayıp süzün.

Yaprakların içerisine karışımı ekleyin ve rulo halinde sarın. Bu işlemden sonra tencereye yerleştirdiğiniz sarmaların üzerine dilediğiniz gibi limon veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Sarmaların üzerine sıcak su eklendikten sonra pişirilmeye bırakılır. Sarmalar pişerken dağılmaması için bir tabağı ters şekilde koyabilirsiniz. Sarmalar 30 dakika sonra yemeye hazır hale gelir.

Yaprak Sarması Nasıl Pişirilir?

En sevilen yemeklerden birisi olan sarma, yapılışı uğraştırıcı olsa da lezzetiyle hafızalara kazınan bir yemek çeşididir. Yaprak sarması yapımında ilk aşama, yaprakların kaynatılıp soğumaya bırakılmasıdır. Pazı yaprağının dışında kalın yapraklı olanları kaynatmak gerekecektir.

İç harcı hazırlanan ve ardından sarılan sarmalar, derin bir tencereye alınır. Sarmaların hepsi yerleştirildikten sonra limon ve zeytinyağı üzerine eklenir. Etli sarmalara ise, isteğe bağlı olarak tereyağı eklenebilir. Sarmaların üzerine yeteri kadar sıcak eklendikten sonra kısık ateşte pişirilmesi sağlanır. Burada önemli olan, sarmaların kısık ateşte pişirilmesidir.

Buzluktan Çıkan Sarma Nasıl Pişer?

Buzlukta saklanan sarmaları çıkardıktan sonra, buzların erimesi beklenir. Buzlar çözüldüğünde, tencereye alınan sarmaların üzerine ılık su eklenir. Suyla birlikte zeytinyağı ve limon da ekleyerek sarmanıza güzel bir tat katabilirsiniz. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılan sarmalar, yaklaşık 30 dakika sonra tüketilebilir.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın