Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yemek Haberleri Tavuk Taşlığı Nasıl Pişirilir? Tavuk Taşlık Kavurması Ve Yahnisi Nasıl Yapılır Ve Kaç Dakika Pişer?

Tavuk Taşlığı Nasıl Pişirilir? Tavuk Taşlık Kavurması Ve Yahnisi Nasıl Yapılır Ve Kaç Dakika Pişer?

Tavukların sindirim sistemi biraz farklıdır. Mideleri ön mide ve taşlık olmak üzere iki bölümden oluşur. Hayvanın yediği besinler yemek borusu ve kursaktan sonra sindirim salgılarının da salgılandığı ön mideye geçer. Burada bir süre enzimler vb. kimyasallara maruz kalacak şekilde depolanır. Daha sonra ön mideden, tohum gibi besinler tüketen hayvanlardaki mekanik sindirimin sağlandığı, taşlığa geçer. Taşlıktaki kaslar kuvvetli ve kalın olduğu için kaslı mide olarak da adlandırılır. Tavuk Taşlığı Nasıl Pişirilir? Tavuk Taşlık Kavurması Ve Yahnisi Nasıl Yapılır Ve Kaç Dakika Pişer? ile ilgili tüm cevapları yazımızda bulabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 17.06.2022 13:56 Güncelleme Tarihi: 17.06.2022 13:57
PAYLAŞ
ABONE OL
TAVUK TAŞLIĞI NASIL PİŞİRİLİR?

Taşlık genelde kavurma olarak tüketilir. Ancak kavurma dışında da pişirme yöntemleri vardır. Görüntü olarak ete benzese de taşlıktan, etten daha yumuşak bir yiyecek çıkar. Pişmemiş hali tavuk etinden daha serttir. Kısık ateşte pişirme ya da düdüklüde haşlama yöntemiyle yumuşatılması mümkün oluyor. Şaşlığı sevdiğiniz baharatlarla harmanladıktan sonra pirinç pilavı yanında ya da lavaşla birlikte servis edebilirsiniz. Karamelize edilmiş soğan salatası da bu yemeğin yanına çok yakışıyor. İşte, tüm detaylar...

Taşlık Kavurma Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 600 gram taşlık
  • 7 su bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tepeleme çay kaşığı kekik ve tuz

Yapılışı:

İlk olarak taşlıkları sudan geçirip güzelce temizlemeniz gerekmektedir. İyice temizlendiğinden emin olduğunuz taşlığı kuşbaşı olarak doğrayın. Hazır olan taşlıkları düdüklü tencereye alıp üzerine 7-8 bardak sıcak suyu ilave edin. Etlerin iyice yumuşaması gerekmektedir çünkü taşlık çok sert bir yapıdır. Bu haşlanma süresi tam olarak 1 saat sürmektedir.

Etler iyice yumuşadıktan sonra ocağı kapatıp etleri süzün. Düdüklü tencereden ses çıkmaya başladıktan sonra yaklaşık olarak yarım saat kadar daha pişirmeniz gerekmektedir. Ancak bu pişirme işlemi kısık ateşte olmalıdır. 30 dakika sonunda etler güzelce pişmiş olacaktır.

Etler süzülürken geniş çaplı bir tavaya sıvı yağı dökün. Yağ ısındıktan sonra pul biberi ekleyin ve güzelce karıştırın. Sonrasında yağı yakmadan taşlıkları içerisine ilave edin. Tavayı sallayarak etleri karıştırın. Etleri 1-2 dakika kavurduktan sonra kekiği, kimyonu, karabiberi ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Kısık ateşte kavurmaya devam edin ve bu işlemi tavanın kapağı kapalıyken yapın. Taşlık 5 dakika daha kavrulduktan sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz.

İçerisine sarımsak, soğan, domates ve biber eklemek de yemeğe oldukça lezzet katacaktır. Bunun için kavurma işlemi esnasında malzemeleri yemeğe katmalısınız. Sarımsak, soğan ve biberi yemeklik; domatesi küp küp doğrayın.

Yalancı Kokoreç Nasıl Pişirilir?

Malzemeler:

  • 500 gram taşlık
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kekik (mümkünse dağ kekiği)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yufka ekmek ya da lavaş

Yapılışı:

Taşlığı iyice yıkayıp temizledikten sonra üzerine su ve tuz ekleyerek haşlayın. Haşlanan taşlığı ince ince kıyın veya rondodan geçirin. Rondodan geçirmek çok daha kolay bir yöntemdir.

Sıvı yağı kızdırın ve pul biber, kekik, kimyonu ekleyerek karıştırın. Daha sonra taşlığı ekleyerek soteleyin. Yufka ekmeği ile orijinal kokoreci kesinlikle aratmıyor.

Taşlık Sote Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kilo taşlık
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 3 yeşil biber
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı su
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Yapılışı:

Taşlıkları yıkayıp iyice temizledikten sonra üzerine 1 su bardağı su ekleyip 20 dakika haşlayın. Bu esnada küçük küçük doğranmış soğanı yağ ile pişirme tenceresinde sotelemelisiniz. Ardından küçük küçük doğranmış biber, domates sosu ve salçayı da ekleyip kavurun.

Haşlanan taşlığı da içerisine ekleyin. İçine su, tuz ve baharatları da ekleyerek kısık ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Yanına pilav ve cacık çok yakışacaktır.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın