Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yemek Haberleri Tıpkı bir usta gibi! işte mükemmel hamuru açmanın sırları

Tıpkı bir usta gibi! işte mükemmel hamuru açmanın sırları

Hamur açmak çok zor olduğu için birçok mükemmel lezzeti evde yapmaktan vazgeçirebilen bir aşama. Aslında el alışkanlığının dışında sadece birkaç püf noktası sayesinde mükemmel hamuru dakikalar içinde açabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey, hamurunuz ve bir merdane.

Giriş Tarihi: 08.06.2021 13:55
PAYLAŞ
ABONE OL
TIPKI BİR USTA GİBİ! İŞTE MÜKEMMEL HAMURU AÇMANIN SIRLARI

Harika turtalar, mantı veya tadına doyulmaz gözlemeler. Bunlar için ihtiyacınız olan en önemli nokta, lezzetli bir hamur olduğu kadar doğru şekilde ve kalınlıkta açılmış olması. İşte bir hamura doğru şekil vermenin püf noktaları…

DOĞRU OKLAVAYI SEÇİN

Saplı oklavalar ve sapsız oklavalar arasında kullanım farklılığı bulunuyor. Sapsız bir oklavanın kullanımında daha fazla kontrol edebilirsiniz. Bu nedenle geniş ve ince açılacak hamurlarda sapsız oklavaları tercih edebilirsiniz. İnceltmek istediğiniz kurabiye veya turta hamuru için ise saplı bir oklava kullanabilirsiniz.

DÜZ VE SOĞUK BİR ZEMİN TERCİH EDİN

Mermer, hamuru sert ve soğuk tutarak yapışkan hale gelmesini önlemesi nedeniyle en ideal zeminlerden biri. Fakat mermer bir zemin olmasa bile düz bir tezgahı da bunun için uygun bir çalışma alanı olarak kullanabilirsiniz.

PARŞÖMEN KAĞIDI KULLANIN

Hamuru döndürmek için ellerinizle çekiştirmek yerine bir parşömen kağıdı veya silikon matlar kullanabilirsiniz. Bunlar üzerine yerleştirerek döndürme sırasında kolay bir işlem uygulayabilirsiniz.

ZEMİNİ UNLAYIN

Hamuru zeminde açmaya başlamadan önce zemini unlamayı unutmayın. Bu sayede hamurun yapışmadan rahatça hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca oklavayı da unlamak, açma sırasında kolaylık sağlar.

MÜKEMMEL YUVARLAMA

Yuvarlamaya başlamadan önce hamurun, mükemmel sıkıca ve eşit bir şekilde yuvarlandığından emin olun. Homojen bir biçimde bir araya gelmiş bir hamur, çok daha kolay açılacaktır.

ORTADAN BAŞLAYIN

Birçok insan hamurun bir ucundan başlayıp yuvarlama hatasını yapar. Bunun yerine oklavayı hamurun ortasına yerleştirerek başlayın. Bu sayede hamurun açılırken eşit şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz.

EŞİT ŞEKİLDE BASTIRIN

Her harekette aşağı doğru iterken ve açarken aynı miktarda basıncı koruyun. Bu sayede hamurun her noktasında eşit bir açılım sağlayabilirsiniz.

OKLAVAYI ZEMİNE ÇARPMAYIN

Hamuru açarken kenara ulaştığınızda oklavanın kenardan zemine çarpmasına engel olun. Hamurun üzerinde çalışmaya devam ederek açmaya çalışın. Böylece kenar kısımların ortaya göre daha ince olmasını engelleyebilirsiniz.

KENDİNİZİ DEĞİL HAMURU DÖNDÜRÜN

Hamuru döndürmek yerine siz şeklinizi değiştirerek hamuru açtığınızda, eşit olmayan şekli bozuk hamurla karşılaşırsınız. Bu nedenle hamuru açırken döndürme konusu en önemli püf noktalarından biri. Parşömen veya silikon mat kullanarak hamuru 90 derece döndürebilir, böylece eşit bir şekilde hamuru açabilirsiniz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın