İsrail'in işgali altındaki Filistin halkıyla dayanışmayı büyütmek amacıyla Avrupa'nın 20'den fazla ülkesinden sivil toplum temsilcisini bir araya getiren "Filistin Konvoyu", Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinden Batı Şeria'ya gitmek üzere yola çıktı.

24 Temmuz'da Srebrenitsa'dan hareket eden konvoy, Arnavutluk ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'ye ulaştı. İstanbul, Ankara, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep ve Mardin'in ardından Şırnak'a gelen konvoy, Midyat, İdil, Cizre ve Silopi güzergahını kullanarak Habur Sınır Kapısı'na ulaştı. Silopi'de Habur Sınır Kapısı'na yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan Şırnak İl Özel İdaresine ait TIR parkında konaklayan aktivistler, burada namaz kılıp yemek yedi ve bir süre dinlendi.

Dinlenmenin ardından yeniden yola çıkan konvoy, Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a geçmek üzere hareket etti. Konvoyun Irak üzerinden Ürdün ve ardından Batı Şeria'ya ulaşmasının planlandığı belirtildi.
Mehmet Demir ise konvoyun 24 Temmuz'da Bosna Hersek'ten yola çıktığını belirterek şu açıklamada bulundu: "Filistin konvoyuna 24 Temmuz'da Bosna Hersek'ten start vererek bütün milletimizin duasıyla Bosna Hersek'ten başlattık. Tabii Bosna Hersek'ten sonra birçok durağımız oldu. Arnavutluk, Yunanistan... Daha sonra Türkiye'mize, can Türkiye'mize girdik. Orada İstanbul Başakşehir, daha sonra Ankara, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep deyip son nokta Habur'a geldik. Buradan aslında misyonun hareket alanı, meselesi; Gazze'de yaşanan meseleleri bir an önce ortadan kaldırmak, bunun şiddetsiz bir eylem olarak yürütülmesi ve Batı Şeria'nın da Gazze olmasını önlemek amaçlı bir misyon Filistin konvoyunun yola koyulduğunu, hep birlikte yola koyulmuş olduk. Bu bağlamda şu an heyecanlıyız. Bir taraftan da üzüntülüyüz; can Türkiye'mizden ayrılıyoruz, son noktamız Habur Sınır Kapısı'ndayız. Tabii bir taraftan da sevinçliyiz. Bütün bu yol güzergahlarında, duraklarda halkımızın teveccühüyle aldığımız duaları, aldığımız işte enerjiyi Filistinli çocukların duasıyla buluşturup onlarla kucaklaşmak istiyoruz."
Sumud Filosu aktivistlerinden Ferhat Çalışye de konvoyun yaklaşık 14 günün ardından Habur Sınır Kapısı'na ulaştığını belirterek şöyle konuştu: "Sumud Filosu aktivistlerindenim. Malumunuz olduğu üzere Bosna Hersek'ten başlayan Kara Konvoyu bugün itibarıyla yaklaşık 14 gün sonra Habur Sınır Kapısı'na gelmiş durumdayız. Allah nasip ederse Habur'dan Irak üzeri Ürdün ve sonrasında da Batı Şeria'ya varmayı planlıyor konvoy. Geçtiğimiz bütün bölgelerde, illerde, ilçelerde Allah razı olsun vatandaşlarımızın hepsi çok duyarlı davrandılar. Filoya her türlü desteklerini esirgemeden sağladılar. Ve hem doğu-batının kaynaşması hem ümmet birlikteliğinin güçlenmesi ve Gazze'deki kardeşlerimizin yalnız olmadığını, bunu hissetmeleri ve onları asla unutmayacağımızı bilmeleri adına bu konvoyları sürekli devam ettireceğiz."
Konvoy, Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a geçiş yapmak üzere sınır bölgesine hareket etti.