Son dakika haberleri: Aksaray'da meydana gelen selde annesi Hayriye Balcan'ın kucağından çıkıp, akıntıya kapılarak kaybolan 3 aylık Asel bebekten acı haber geldi. Arama çalışmalarının 6'ncı gününe girildiği saatlerde Asel bebeğin cansız bedeni kaybolduğu yerden 3 kilometre uzaklıkta balçığın içerisinde bulundu.
Son yılların en büyük sel felaketlerinden birini yaşayan Aksaray'da, geçtiğimiz Pazar akşamı etkili olan yağmur, kısa sürede sele dönüştü.
Aksaray'daki sel felaketinden acı haber! Asel bebeğin cansız bedeni bulundu | Video
Bu felakette yakınlarını ziyaretten dönen Nazif ve Hayriye Balcan çifti ile 3 aylık Asel bebeğin içerisinde bulunduğu otomobil sele kapıldı. Anne ve baba kendi imkanları ile kurtulurken, Asel bebek sel sularına kapılıp, kayboldu.
6'NCI GÜNDE ACI HABER
Asel bebek, yüzlerce ekip ve arama kurtarma ekipleri ile günlerdir aranıyordu. Ancak arama çalışmalarının 6'ncı gününe girildiği saatlerde Asel bebekten acı haber geldi. Ekipler, kaybolduğu yerden 3 kilometre ilerisinde balçık içerisinde Asel'in cansız bedenine ulaştı.
'ANNESİNİN KUCAĞINA TESLİM ETMEK İSTERDEK AMA OLMADI'
Selin ilk dakikalarından itibaren tüm çalışmaları koordine eden ve bölge çalışmaları yakından takip eden Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, açıklamalarda bulundu. Vali Kumbuzoğlu, "Asel bebeğimizi annesinin kucağına emanet etmeyi çok istedik. Maalesef 5 gün sonunda cansız bedenine ulaştık.
Demek ki cenabı hak Asel bebeğimizi çok seviyordu, yanına almak istedi. O artık cennet bahçesinde. Rabbim tüm ailesine ve yakınlarına sabırlar versin. Olağanüstü bir şekilde mücadelemizi gösterdik. 5 gün arama tarama yaptık. Yaklaşık 10 kilometre civarında bir sahayı AFAD, UMKE, gönüllülerimiz, askerimiz, polisimiz, STK'larımız ile yaklaşık 400 arama kurtarma ekibi ve köpeklerimizle birlikte büyük bir mücadele örneği sergiledik.
7/24 gece-gündüz çalıştık. Yüreğimiz Asel bebeğimizle attı. Çok gayret gösterdik. Gerçekten çok üzgünüz ama bebeğimizi bulduğumuz için de mutluyuz. En azından cansız bedenine ulaşmak hem aileyi hem bizleri de memnun etti" dedi.
3 KİLOMETRE AŞAĞIDA BULUNDU
Asel bebeğin nasıl bulunduğunu da anlatan Vali Kumbuzoğlu, "Olay yerinden 3 kilometre aşağıda bulundu. Bu selin özelliği dere suyunun tamamen balçıkla kaplanması. Balçık, yapışkan bir özellik taşır. Bebeğin küçük olması ve aynı zamanda balçıkla kaplanmış olması aramalarımızı güçleştirdi.