Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

G noktasına nasıl gidilebilir?

Haftaya Mavi Senfoni damgasını vurdu. O güne kadar kime satıldığını öğrenmek için Hari Om yoga okulundaki pilates dersimden bile beni bulan gazeteci dostum, başta Kulturazzi olmak üzere herkesin derdi aynıydı. Bunu öğrenmek için verilen anlamsız savaşı kazanan gazetenin haberi duyuruşu ise daha anlamsızdı. "Sıkı bir sanat tutkunu olan Murat Ülker" diye tanıtılan koleksiyoner, koleksiyonerliğe yeni bir kavram getirmiş oldu. Gevşek bir sanat tutkunu nasıl olunur sorusunu gündeme getirdi.
Sofa Otel'de Terakki Vakfı Işık sanat galerisindeki sergi açılışı sonrası verdiği kalabalık yemek davetinde doğduğu şehir Bayburt'taki müzesi bitmek üzere olan Hüsamettin Koçan'ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Müze sanat ve zanaat üzerine bir sergiyle açılacak. Baksı Müzesi mimari tasarımıyla da adından çok söz ettirecek. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla manzaraya uyumuyla alışık olmadığımız çağdaş bir tasarıma sahip.
Doğan Hızlan, şarkıcı Nilüfer ve sevgilisi Latif Demirci'yle oturup birlikte çilek kulesi yediğimiz gece boyunca ortam çilek kulesinin kırmızı sosları ve beyaz kreması kadar lezzetliydi. Esra Aliçavuşoğlu, Ayça Atikoğlu, Yahşi Baraz, Şadan-Edip Öymen ikilisinin de davetli olduğu yemek geç saatlere kadar sürdü.
Mavi Senfoni
ise hayatımda olmaya devam edecekti. Gerçek domatesin yanı sıra hazır doğranmış domatesle yaptığım şehriyeli çorbamı içerken TRT 2'de Jülide Ateş'in Burhan Doğançay'la sohbetine denk geldim. Doğançay, Ülker ailesini Medici' lere benzetmekle yetinmiyor, Murat Ülker'in bir anıtının dikilmesini istiyordu. Çorbamı bitirip garajistanbul'a doğru namus oyunları etkinliğini izlemek üzere evimden çıktım. Nigar adlı dans oyunu bitmiş tüm seyirciler, Leyla Alaton'un scape chat'ini izlemek üzere dev ekranın karşısındaki yerlerini almışlardı. Alaton, o çözünürlülüğü düşük, flu, herkesi berbat gösteren ekranda bile Sharon Stone gibi görünüyordu. Kadın derneklerinin büyük destekleyicisi figür, kadının doğasına ilişkin samimi itiraflarda bulundu.
Gazetelere boşanmasıyla ilgili özel olarak açıklama yapmadığını, dava dosyasının basına ondan habersiz sızdırıldığını açıklayarak "bir ilişkide kadın ve erkek bir elmanın iki yarısı gibi olmalılar" diyerek tüm kadınları ne olursa olsun kendilerini gerçekleştirmeye çağırdı. Leyla Alaton'a "iki erkek çocuğumu feminist yetiştirmek istiyorum" dileği, güçlü feminist mesajları karşısında izleyiciler alkışlarla destek verdiler.
Namus Oyunları etkinliğinin bir başka konuğu da Slovenyalı Zizekyen Wanda ve Nova deViator'dü. Çıplaklıkla nü arasındaki farktan yola çıkarak başlattıkları kadınları yüreklendirici mesajlarla, çeşitli arşiv görüntüleriyle süsledikleri konserleri kelimenin tek anlamıyla mükemmeldi.
Elektronik müzik konserinde ünlü fotoğraf muhabiri Muhsin Akgün'ü elinde bira kendinden geçmiş dans ederken gördüm. Yanında Belçikalı misafiri HISK'in yöneticisi Hans Martens vardı. Namus Oyunları scape chat'lerinde İpek Duben, Leyla Alaton, Şermin Langhoff'tan sonra sıra ünlü seks terapisti Arşaluys Kayır'a gelecek, G-noktasına nasıl gidilir bir kez daha öğrenmek üzere bana da garajistanbul'un yolu görünecekti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA