Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Daum'un neye ihtiyacı var?

F.Bahçe-Sparta Prag maçının üstünden bir günden fazla geçti. Gelin sevinmeyi bırakıp serinkanlı bir biçimde durumu değerlendirelim. Sadece bir olayı ele almak istiyorum.
Maçın 73'üncü dakikasında Servet ikinci sarı kartı gördü. Mecburen oyundan çıktı. Takım 10 kişi kaldı. Vakit ilerlemeye başladı. Sparta bastırıyor da bastırıyor. Daum ancak 5 dakika sonra Tuncay'ı oyundan alıp yerine Önder'i soktu.
Bu olayı Mustafa Denizli şöyle yorumluyor: "Daum, Önder hamlesinde geç kalmamıştır. Kimi çıkaracağına karar verememiştir. Bir kişiyi oyundan alacak; şekil değişecek. Hemen iyi analiz yapmak gerek..."
Yapma Mustafa hoca!
Ne analizi yahu?
Arkadaşlar hatırlattı: "6- 0'lık G.Saray maçında, Ortega kırmızı kart gördüğünde... 'Köylü' dediğimiz Lorant... Arjantinli neredeyse daha sahayı terk etmeden, Washington'u oyundan alıp yerine Ceyhun'u sokmuştu."

* Daum'un birinci hatası: Geç karar vermek.
Devam edelim. 1-0 öndesin... Van Hooijdonk yorulmuş... Alex zaten koşmuyor... 10 kişi kalmışsın, skoru koruyacaksın... Forvet oyuncusu sokacak halin yok ya... Elinde Serkan, Fatih ve Önder var. Çekler'e direnecek, fiziği güçlü ve hızlı Serkan ya da Fatih'in yerine; tecrübesiz, heyecandan bacakları titreyen Önder'i alıyorsun. Hem de kimin yerine? Hiçbir şey yapmasa dahi koşan, rakibi bozan Tuncay'ın...

* Dahi Daum'un ikinci hatası: Yanlış oyuncu değişikliği.
Bu adamın hızlı ve doğru karar verebilmesi için ne lazım? Acaba kokain gibi yasak olmayan ama benzeri bir etki yapan yasal bir 'madde' var mı?

Not:
Skora bakmayın. Çekler altı pastan vurdukları kafalarla 7 metrelik kaleyi tutturamadılar. Onların yerinde İngiltere ikinci liginden herhangi bir takımın forvet ya da defans oyuncuları olsaydı maç 1-3 biterdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA