Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Bilinçsiz burjuvalar

Oral Doğu, Burgaz Alkollü İçkiler Yönetim Kurulu Başkanı. Demiş ki: "Türkiye bir İran ya da Afganistan olmadıysa, bunu büyük ölçüde Atatürk'ün 80 yıl önce kurduğu Tekel'e borçluyuz. Bu sayede Türkiye'de içki içen bir kesim oluştu. İçki kültürü gelişti. Atatürk bir marka olduğu için de kimsenin kapatmaya gücü yetmedi."
Hangi birini düzelteyim? 1) Osmanlı'da rakı üretiliyor (bir örnek Deniz Kızı rakısı) ve adabıyla içiliyordu (bkz. Ahmet Rasim). 2) İçkide devlet tekeli, Haziran 1925'te başladı. O tarihe dek rakıyı kim üretiyordu? Tabii ki özel sektör. 3) Tekel, kalitesiz üretimi ve az çeşidiyle içki kültürümüze darbe vurmuştur. Biraz tat katsın diye içine sakız parçaları attığımız, 'anasonsuz' rakıları ne çabuk unuttunuz? 4) İçkinin özelleştirilmesinde son nokta, AKP iktidarı döneminde konmadı mı?
Para kazanmayı biliyorsunuz; biraz da kendi sektörünüzün tarihini öğrenin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA