Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Kazanan-kaybeden

Pazartesi günü Sabah'ta yayınlanan Ateş Hattı tartışmasından bir an... Soruyorum: "Bayrak gösterileriyle kim kazandı, kim kaybetti?"
Mehmet Barlas ve Reha Muhtar aynı cevabı veriyor: "Kimse kazanmadı." Bu cümleyi tartışmanın harareti içinde söylediklerini tahmin ediyorum. Çünkü onlar da bilirler ki...
Siyaset tüm tarafların aynı anda kazandığı (ya da kaybettiği) bir oyun değildir. Farklı görüşe sahip olan gruplar yarışırlar; sonunda birileri kaybeder, birileri kazanır.
"Bayrak tepkisi" milliyetçiliğin ne kadar güçlü ve "harekete geçirici" bir ideoloji olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Geçmişe, üstelik de öyle uzak bir geçmişe değil, 1990'lara baktığımızda ne görüyoruz? Milliyetçiliğin yükseldiği dönemlerde; liberaller, demokratlar, entelektüeller kaybetmiştir. Avrupa Birliği yanlıları kaybetmiştir. Hatta onu geçelim; "kanun devleti yerine hukuk devleti" isteyenler kaybetmiştir.
Buna karşılık içe kapamacılar, otoriter düzenden yana olanlar, hem ekonomik, hem de ideolojik açıdan devletçilik taraftarları, AB karşıtları, faşizan unsurlar kazanmıştır.
"Bayrak tepkisi sonucunda kazanan olmadı" demek olup bitene gözlerini kapamaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA