Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Sermayenin uşağı

Dün entelektüel yani zihinsel emekten söz ettik. Bu konudaki mesajlardan birininin ilk cümlesi şöyle: "Sözünü ettiğiniz entelektüel emek zaten genellikle sermayenin uşaklığını yapmadı mı?.."
Geçen günlerde bol bol tartıştığımız, 'Anti-Amerikancılık'ın Türkiye'deki yoğunluk derecesini bilmiyorum ama bizde çok güçlü bir 'anti-kapitalist' damar var.
Halbuki... Bir sermaye sahibinin kurduğu işletmede çalışmak niye 'uşaklık' olsun? Devletin memuru olmak çok mu 'şerefli' bir durum? Onlar da, özel sektördeki gibi belli kurallar dahilinde çalışıyor işte... Parayı nereden alıyorlar? Halkın ödediği vergilerden? Ücretimi bir patron verdiğinde, ben uşak oluyorum ama aynı ücret devlet tarafından vergilerden ödendiği zaman şerefli bir iş yapmış sayılıyorum. Böyle saçmalık olur mu?
Not: Bu arada şunu da belirteyim... Garsonluk, uşaklık, vb., hizmet sektörünün önemli meslekleridir. En iyi, en güzel lokantayı kurun, garsonlar kötüyse iş yapamazsınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA