Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Sponsorlar köpürüyor

Geçen gün ne dedik: "Milli Takım'a trilyonlar ödeyen sponsorlar dişlerini gıcırdatıyordur. Çünkü başarı da yok, imaj da!"
Gelelim haberlere:
1) 1.9 milyon dolar vererek Milli Takım'ı destekleyen İş Bankası, aralıkta bitecek olan sponsorluk sözleşmesini yenilemeyi düşünmüyormuş (Akşam, 24 Kasım).
2) Milli Takım'ın ana sponsoru Turkcell'in Genel Müdürü Muzaffer Akpınar: "Biz Turkcell olarak sporda etik kurallara bakarız. Sağı solu kırarak netice arayana da prim vermeyiz" (Hürriyet 24 Kasım).
Mesela kozmetik firmaları nasıl adı skandallara filan karışan mankenlerle, fotomodellerle çalışmıyorsa... Nasıl dizi yapımcıları davranışlarına özen göstermeyen oyuncuların mukavelelerini feshediyorsa... Diğer alanlar için de bu bağlantı geçerli.
Hiçbir şirket adının kavgacılarla, kışkırtıcılarla, külhanbeyleriyle birlikte anılmasını istemez.
Bazıları hâlâ İsviçre maçı öncesindeki, sırasındaki ve sonrasındaki olayların vahametini kavramış değil.
Hâlâ olayı ve onun kara kahramanlarını; yenmek-yenilmek, başarmak-başaramamak, dost-düşman gibi kavramlarla algılamayı sürdürüyorlar. Ama öğrenecekler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA