Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Başarısızlık konferansı

Yönetim konusunda uzmanlaşmış firmalar, ' pazarlama', ' şirket kültürü', 'yaratıcılık' gibi konularda konferanslar, seminerler düzenliyor.
Güzel ama bu tip konferanslar sadece ve sadece ' başarı' kavramına odaklanmış durumda.
Tamam da, başarıya giden yol, ille de başkalarının bir işi nasıl becerdiğini öğrenmekten mi geçiyor? Bence tersi de geçerli: Hatalar, yenilgiler, sürçmeler, gaflar; başarı öyküleri kadar öğreticidir.
'Başarısızlık konferansı' düzenlense... Bir patron nasıl iflas ettiğini... Bir yönetici, insan yönetimindeki eksiklerini anlatsa... Dinleyicilerin çok önemli, çok yararlı dersler çıkaracağına eminim.
Not: Yukarıdaki satırları yazarken, "Bakalım MediaCat dergisinin yayın yönetmeni ve bu tür konferansların organizatörü Pelin Özkan ne düşünecek" diye aklımdan geçiyordu. Kalp kalbe karşıdır; başka bir konu vesilesiyle Özkan aramaz mı! Sordum. " Bu tür bir konferansı biz de düşündük... Hatta önce dergide işlemeye çalıştık ama yöneticiler ve işadamları çekiniyor, başarısızlıklarını anlatmıyorlar " dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA